Kosova, Olimpiyatlar İçin Hazırlıklara Başladı (Özel)

Kosova, Olimpiyatlar İçin Hazırlıklara Başladı (Özel)

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) geçici olarak tanıdığı Kosova’da 2016 Olimpiyatları için hazırlıklar başladı.Kosova Hentbol Milli Takımı Teknik Direktörü Taib Kabashi Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, IOC’nin...

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) geçici olarak tanıdığı Kosova’da 2016 Olimpiyatları için hazırlıklar başladı.

Kosova Hentbol Milli Takımı Teknik Direktörü Taib Kabashi Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, IOC’nin kararının kendilerini umutlandırdığını söyledi. Oyuncuların da karadan olumlu etkilendiğini dile getiren teknik direktör, “Biz bunu 1991 yıllından beri bekliyorduk. Sporcularımız sabırsızlıkla bekliyordu ve artık dünyaya Kosova hentbolunu gösterme şansımız olacak. Olimpiyatlar için şimdiden hazırlıklara başladık.” dedi.

Milli hentbolcu Hamdi Salihu ise “Artık daha fazla çalışmak için yeni bir sebebimiz var. Hazırlıklara başladık ve yakında Avrupa'daki büyük takımlarla oynayabiliriz. Ben 7 yıldır milli takımdayım. Çok iyi çalışırsak olimpiyatlarda başarılı olabiliriz.” şeklinde konuştu. Haris Berisha ise “Genç bir ekibimiz ama çalışarak takımımızı üst seviyeye getirebiliriz. Kosova’nın renklerini temsil etmek benim için büyük bir onurdur.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakanı Hashim Thaçi ise "Kosova Devleti 110 ülke tarafından tanıyor. Ancak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin kararı da Kosova için yeni bir tanıma anlama gelir. Artık, Kosova sporunu bütün dünya tanıyor." dedi.

Kosova ile ilgili nihai karar Aralık ayında Monako’da yapılacak IOC toplantısında verilecek. Fakat gözlemciler artık bu toplantıyı Kosova için formalite olarak görüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.