Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Köşk Seçimi

Köşk Seçimi

30 Mart’ta yapılan mahalli seçimlerden sonra gündemde Cumhurbaşkanlığı seçimi var; şimdi bu konuşulmaktadır. Köşk seçimi 10 Ağustos 2014’te yapılacaktır. AK Parti’nin karşısına CHP ve MHP birlikte çıkacaktır. Resmi ideoloji bunun için çalışmaktadır. Gaye Sayın Tayyip Erdoğan’ı Köşk’e çıkartmamaktır. Görünüşte bu olmakla birlikte hedef AK Parti’yi yıkmaktır.

CHP ve MHP ittifakı yerel seçimlerde görüldü. CHP adayının güçlü olduğu yerlerde MHP, CHP’yi destekledi. MHP’nin güçlü olduğu yerlerde ise CHP, MHP’yi destekledi. Cemaat’te aynı taktiği uyguladı velâkin Cemaat’in tabanı, bazı yerlerde MHP adayına, bazı yerlerde Saadet Partisi’ne oy verdi. CHP ve MHP tabanının bir kısmı CHP ve MHP ittifakı sebebiyle AK Parti’ye oy vermiştir. Sonuçta 30 Mart mahalli seçimi AK Parti kazandı. Partilere göre oy dağılımı şöyledir: AK Parti: Yüzde 45,83; CHP:Yüzde 28,11; MHP: Yüzde 15,30.

CHP ve MHP ittifakı, eski İçişleri Bakını Meral Akşener’i göstereceği söylenmektedir ama şimdiden bu olacaktır, diyemeyiz. Sabah ola hayrola; gün ola harman ola.

CHP ve MHP ittifakı, CHP’nin de MHP’nin de işine yaramaz. Bu ittifak, milletin bu partileri tanımasına yarar.

 Hani bu iki parti birbirine % 80 derece zıttı? Demek ki zıt değilmiş, zıt değilse, niçin 1980 ihtilalından öncesi her ki taraftan 5000 gencecik evladımız öldü? verin bakalım bunun hesabını diyecekler. Nitekim 30 Mart mahalli seçimlerinde birçok CHP’li ve MHP’li seçmen, bu ittifaka karşı çıkmışlardır hatta bu sebepten dolayı MHP seçmenlerinden biri hastanelik edilmiştir. Bu, bize gösteriyor ki iki yarımdan bir bütün çıkmaz.

 Rahmetli muhterem Necmettin Erbakan, CHP ve MHP ve diğer partileri aynı partidir, birbirlerinden farkı yoktur, biz milli görüşü temsil ediyoruz; onlar ise Batı kulübünü temsil etmektedir, derdi, halkın bir kısmı buna gülerdi. Hoca şimdi yavaş yavaş anlaşılmaktadır, gelecekte daha iyi anlaşılacaktır.

10 Ağustos’a yakın bir zaman kaldı. AKP Parti adayını çıkaracak, CHP ve MHP ittifakı da adayını çıkartacaktır. Bu ittifaktan rahatsız olan CHP ve MHP’liler AK Parti adayına oy verecektir; çünkü aday ne CHP’li ve nede MHP’li olacak bu iki partinin dışında biri olacak. Bu sebeple yine her iki partiden kopmalar olacaktır. CHP’den biri gösterilirse MHP’liler, MHP’den biri gösterilirse CHP’liler rıza göstermeyeceklerdir.

Geçen mahalli seçimde CHP ve MHP ittifakı AKP karşısında kaybetmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ittifak sürdürülürse yine CHP ve MHP ittifakı kaybedecektir. Bunun yanında CHP ve MHP’nin aynı zihniyetin temsilcisi olduğu ortaya çıkacaktır dolayısıyla bu ittifak milletin bilinçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Her şerde bir hayır olduğu gibi her hayırda da bir şer olabilir. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR