Adem Turan

Adem Turan

Körleşme…

Körleşme…

Bu günlerde gündem epey yoğun. Siyasette olduğu gibi sosyal hayatta günler renkli geçiyor. Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle düğün-dernek işleri de hayli hareketli tempo gösteriyor.

Tabi ki bir de dünya gündemi var. Bir takım densiz, hadsiz Fransız yazar ve siyasetçi güruh var ki, ne dediğini bilmez,  nasipsiz Yahudi topluluğunun zırvalıkları konuşuldu.

Elbette yetkili kişiler, iktidar ve muhalefeti oldukça sert tepki gösterdi. Zaten bunlar da nabız yoklaması yaptılar. Bu zatlar Kuran-ı Kerim’in değiştirilemeyeceğini, kıyamete kadar korunacağını bizden daha iyi bilirler. Çünkü onlar; okumakla kalmıyor, Kura’n-ı derinlemesine araştırıp tetkik ediyorlar.

Rabbimiz Vakıa Suresi’nde “Fi kitabin meknun” der. Yani kitabımızdan korunmuş kitap diye bahseder. Anlaşılacağı üzere, bir harfinin bile değiştirilemeyeceği kesindir. Ancak ne gariptir ki, bizim mutluluğumuz için indirilen mukaddes kitabımızdan, yeterli ölçüde istifade edemiyoruz, ettirmiyorlar. Nedenleri oldukça fazla, çok sayıda sebepleri var.

Şu acı gerçeği belirtmek isteriz ki, hayatımızı dizayn edecek olan ticaret hukuku, medeni hukuk, miras hukuku, aile hukuku, uluslararası hukuk, insani ilişkiler kısaca günlük hayatta bize ne lazımsa bilcümle hepsini Kur’an-ı Kerim’in bünyesinde mevcuttur.

Maalesef,  biz bu reçetelerden uzak kalmayı tercih etmişiz. Yaratılmış olan insanların düzenlediği kanunlara göre hayatımızı şekillendirmeyi uygun bulmuşuz. Hal böyle olunca, sorunlar çözülmediği gibi yenileri de eklenmiş durumda.

Çağımızda maddi hastalıkların yanında, manevi rahatsızlıkların da hızlı bir trend gösterdiği aşikar. Dedi kodu, gıybet, haset, kıskançlık, iftira, hırsızlık, haksızlık, bencillik tavan yapmış durumda. Sıraladığımız bütün bu kötü ahlaklar şeytanın telkini ve emirleridir. Şunu unutmayalım ki şeytan, insanlara hizmet etmediği gibi mutluluğuna da asla istemez.

Velhasıl sorunları iyi tespit edip, yanlışlıklardan dönme mecburiyetimiz vardır. Aksi takdirde kendimizi düzeltmeden başkalarını dizayn etme şansımız yoktur.

Bu arada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Uğur İbrahim Altay beyi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

             

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR