Korkmaz: Birliğe daha çok ihtiyacımız var

Korkmaz: Birliğe daha çok ihtiyacımız var

MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, “Toplum olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkemizi içeriden ve dışarıdan yıpratmaya ve eskiye döndürmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz” dedi

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkan Vekili Murat Döğdü, Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Konya Milletvekili Adayları Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ve Ömer Ünal’dan oluşan heyet, MÜSİAD Konya Şubesi’ni ziyaret etti. Heyete MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliği yaptı. Ziyarette konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Millet olarak kritik bir süreçten geçiyoruz. 7 Haziran’da gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri bu noktada büyük önem arz ediyor. Bu seçimler aynı zamanda Yeni Türkiye’ye geçişin en büyük adımı olacaktır. Millet olarak bugünlere gelene kadar çok büyük bedeller ödedik. Askeri darbelerle, sıkıyönetimlerle, 28 Şubat süreçleri ile milletimizin iradesi vesayet altına alınmaya çalışıldı. Dini inanışından dolayı başını kapatanlar ve dinini yaşamaya çalışanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördü. Millet olarak dış güçlerin ve onları ülke içindeki işbirlikçilerinin toplumu sağ-sol, Türk-Kürt diye ayrıştırarak ülkeyi karıştırmak istediğine ve bunun üzerinden rant sağlayanların varlığına şahit olduk. AK Parti iktidarları döneminde ise ayrıştırmanın, adaletsizliğin, ekonomik, siyasi, sosyal ve her alanda geri kalmışlığın son bulduğunu, istikrarın, ekonomik büyümenin, huzurun, refahın ve millet iradesinin egemen kılındığını görüyoruz. 7 Haziran seçimleri istikrarın ve huzur ve güven ortamının devam etmesi açısından büyük önem taşıyor. Yeni Türkiye’yi inşa ettiğimiz günümüzde milletimizin tercihini istikrar, huzur, kardeşlik, adalet ve ekonomik kalkınmadan yana kullanacağına inancımız tamdır” dedi.

AK PARTİ'NİN MAYASI MİLLETYE YOĞRULDU

Ardından söz alan AK Parti Konya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu yaptığı konuşmasında, “AK Parti bir davanın, duruşun ve ruhun tezahürüdür. AK Parti, mayası millet tarafından yoğurulmuş ve bugüne kadar gelmiştir. Bu kutlu davanın bir parçası olmak bizim için onurdur. Bizlere düşen bu davaya layıkıyla hizmet etmek, şehrimizin ve ülkemizin yararına olacak yeni projeler üretmektir. Konya olarak seçimlerde Başbakanımıza gereken desteği vermek ve istikrar ortamını sürdürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.  Daha sonra söz alan AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ömer Ünal da, “7 Haziran seçimleri ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Yeni Türkiye idealini perçinleyecek olması açıdan bu seçimin önemi büyüktür. Askeri darbe sonucu millete silah zoruyla kabul ettirilen ve ülkemizin önünü tıkayan anayasanın yenilenmesi, partimiz tarafından tesis edilen huzur, kardeşlik ve istikrar ortamının devam ettirilmesi bu seçimin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Artık ülke olarak bizleri daha da ilerilere taşıyacak sivil bir anayasaya ihtiyacımız var. Bunu da sivil toplum kuruluşlarımızla, iş dünyamızla, milletimizle hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz da, “Seçimler milletlerin gelişmişlikleri ve demokratik hayatları ile doğru orantılıdır. Seçimler, milletlerin hür iradeleriyle iş başına getireceği kişilere verdiği onayı temsil eder, onay makamı ise milletin hür iradesidir. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, geçmişte milletimizin hangi zorlu süreçlerden geçtiğini, çeşitli yollarla millet iradesinin vesayet altına alınmak istendiğini yakından biliyoruz. Toplum olarak, yıllarca çeşitli sebeplerden dolayı birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan zihniyetlerle mücadele etmek zorunda kaldık ve enerjimizi boş yere harcadık. Bu açıdan millet olarak her gün daha fazla çalışmak ve ülkemizi hak ettiği yerlere getirmek zorundayız. Toplum olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkemizi içeriden ve dışarıdan yıpratmaya ve eskiye döndürmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz. İş dünyasının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu olarak, Haziran ayında gerçekleştirilecek olan seçimlerin huzur ve sükûnet ortamı içerisinde geçmesi, aklıselimin galip gelmesi ve seçimlerin milletimiz adına hayırlı olması en büyük temennimizdir” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.