Korkmaz Ailesi: Erdoğan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız

Korkmaz Ailesi: Erdoğan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız

Korkmaz ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında azmettirici olarak suç duyurusunda bulunacak. Eskişehir’deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne sebebiyet verenlerin yargılanmasına devam...

Korkmaz ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında azmettirici olarak suç duyurusunda bulunacak. Eskişehir’deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne sebebiyet verenlerin yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrasında açıklama yapan Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında olayın azmettiricisi olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Ağabey Gürkan Korkmaz, duruşmanın olduğu bir günde sivil olarak esnaf sanıklarında bulunduğu bir dava ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıklamalarını, savcıları yönlendirme olarak nitelendirdi.

    Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, "Hala darp edilen kişinin Ali İsmail olmadığını savunuyorlar. Bu kadar delil yetmiyor mu? Bu kadar açık olaylar yetmiyor mu? Onlara böyle savunuyorlar” diyerek sanıklara tepki gösterdi. Baba Şahap Korkmaz, savunmaların yalan olduğunu belirterek "Onları savunan avukatlar gerçekten yalan söylüyor. Ali İsmail olmadığını söylüyor. Mahkemenin, TÜBİTAK’ın, Adli Tıp raporunun yalan söylediğini söylüyorlar. Burada nasıl vicdanları elveriyor. Anlamıyorum." dedi.

    Avukat Ayhan Erdoğan, savcının verdiği mütalaası hakkında bilgi vererek gelecek duruşmada mahkeme heyetinin karar vermesini beklediklerini açıkladı. Avukat Erdoğan, sivil sanıklarında kasten adam öldürmeye müşterekten yargılanmalarını ve beratı istenen 2 polis hakkında da ceza verilmesini talep ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Bugün davada kararın artık verilmesi, hüküm kurulması aşamasına geçtik. İddia makamı mütalaasında sanık Mevlüt Saldoğan için kasten insan öldürmek suçlamasıyla hüküm kurulmasını istedi. Diğer sanıklardan ikisi için beraat talep etti. Sokağın girişindeki Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin hakkında. Ancak diğer 4 sivil sanık hakkında kastı aşarak yaralamadan dolayı hüküm kurulması, bunu da ağırlaştırarak ölümü sebebiyet vermesi olarak değerlendirdi. Sanık polis Yalçın Akbulut hakkında da kamu görevlisi olması nedeniyle kastı aşarak adam öldürmenin, kastı aşarak ölüme sebebiyet vermenin hükmü ile 12-16 yıl arasında cezalandırma talep etti. Bizim iddialarımızı sunmamız ve o sunulan iddia içinde sanıklar Yalçın Akbulut ve Mevlüt Saldoğan’ın kasten adam öldürmenin eziyet çektirerek nitelikli halde TCK’nın 82 maddesinden hüküm kurulması talebimiz var. Sanık Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar’ın polis olarak engellememeleri göz önüne alınarak TCK 83’ten ihmalden öldürme olayından cezalandırılmasını istedik. Sivil şahıslarla ilgili TCK 37 maddede müşterek faaliyetler olması nedeniyle asli faillerle yargılanmasını istedik."

    Duruşma sonundaki taleplerle ilgili de bilgi veren Erdoğan, "2 sanık süre istedi. Sanık müdafilerinin tamamı süre istedi. 26 Aralık’ta sanık müdafilerinin savunması olacak. Mahkeme ise esasa ilişkin kararını ya o gün açıklar, ya da daha sonra açıklayabilir. Yargılamanın sonundayız. Adaletin yerine gelmesi aile ile sınırlı değil. Toplumun beklentisi var. Adaletin tecellisini bekliyor. Sanıklar kasten adam öldürmek ve diğer sanıklarında müşterek olmasından dolayı cezalandırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

    CUMHURBAŞKANI'NA SAVCIYI YÖNLENDİRME TEPKİSİ

    Duruşma sonrasında açıklama yapan Avukat Ayhan Erdoğan ve Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın duruşma gerçekleştirilirken yaptığı açıklama ile savcıları yönlendirmeye çalıştığını ileri sürdü. Avukat Erdoğan, "Bir konu hakkında mahkemede de söylediğimiz ifade var. Talebimiz var. Azmettiren olarak dönemin Başbakanı, İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusu hazırlığımız var. Zaten bu suç duyurusunda bugün, o dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı mahkemedeki karar aşamasında adil yargılamayı etkileyecek, müdahalede bulunarak, açıkça esnaflara sokaktaki vatandaşa saldırabilirsin talimatı verecek kadar ileri gitmiştir. Bu emirlerinin takipçisi olacağız. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Delilleri karartan Eskişehir’deki vali, emniyet müdürü ve yetkili kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Başbakan, cumhurbaşkanı olması suç işlemesini hak kazandırmaz. Suç işlemeye devam ediyor. Azmettiren kendisi. Bunun da hesabı yargı önünde sorulacaktır." diye konuştu.

    Ağabey Gürkan Korkmaz, bir sanığın ifadesinde, darbe girişimini engellemek için gerekeni yaptığını söylediğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı'na şu ifadelerle tepki gösterdi: "Maalesef bu sanık beyanı olayın boyutunu gösteriyor. O dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği emir. İçişleri Bakanı'nın vali ve emniyet müdürlerine verdiği talimatlar. Eskişehir’deki vali, emniyet müdürü ve amirlerin bilgisi dahilinde, mevcut hükümetin gördüğü şekilde darbe girişimi olarak görmüş, polislerde darbe girişimini engelleme adına her şeyi kendilerine meşru görüp suçlar işlediler. Gözaltı emri almadıkları, sadece müdahale ederek dağıtma emri aldıklarını ifade ediyorlar. Sanıklar arasında esnafların da sanık olarak içinde bulunduğu duruşma gününde, Cumhurbaşkanı dönemin Başbakanı, 'Esnaf yeri geldiğinde polis, yeri geldiğinde askerdir. Yeri geldiğinde Alperendir' şeklinde açıklama ile buradaki savcılara da yönlendirme yapıyor." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.