Körfez’deki Diplomatik Gerginlik Sona Erebilir

Körfez’deki Diplomatik Gerginlik Sona Erebilir

Körfez ülkelerinden Katar ile Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasındaki diplomatik gerginliğin Ramazan’ın son üç günündeki olumlu gelişlemerin ardından yakın zamanda sona erebileceği bildirildi.Katar’da İngilizce...

Körfez ülkelerinden Katar ile Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasındaki diplomatik gerginliğin Ramazan’ın son üç günündeki olumlu gelişlemerin ardından yakın zamanda sona erebileceği bildirildi.

Katar’da İngilizce yayınlanan The Peninsula gazetesinin haberine göre, Kuveyt hükümeti bayram arefesinde Katar emiri Şeyh Tamim Bin Hamad El Tani’nin özel temsilcisi Şeyh Casım Bin Hamad El Tani’yi kabul etti. Bunun yanı sıra Suudi Arabistan vekil prensi Mukrim bin Abdül Aziz El Suud, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından Kuveyt’e ziyarette bulundu.

Uzmanlar, üst düzey bu ziyaretlerin ardından üç ülkenin geçen Mart ayında Katar’dan elçilerini geri çağırmasıyla başlayan diplomatik gerginliğin sona erebileceğini belirtti. Katar meclisi ise bu ülkelerden elçilerini çekme gibi bir niyeti olmadığını açıklamıştı. Ayrıca Gazze’ye yapılan saldırıların devam ettiği bir süreçte Körfez ülkelerinin bir araya gelip çözüm arayışına girmesi de bekleniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.