Koreografi mi ?  bizimkilere sorun 

Koreografi mi ? bizimkilere sorun 

Atiker Konyaspor taraftarı bugün kadar yaptığı koreografilerle Türkiye’nin bu konudaki bir numarası haline geldi.   

220_880x440.jpg250_880x440.jpg240_880x440.jpg230_880x440.jpg260_880x440.jpg270_880x440.jpg

Atiker Konyaspor sezonun 19. Hafta maçında sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak.  Taraftarlar 1.5 ay sonra takımları ile kucaklaşacak. Yeşil-beyaz sevdalıları takımlarına kavuşmak için 27 Ocak Pazar gününü iple çekiyor. Taraftarlar ayrıca bu maça özel yapılacak koreografi çalışması için de yoğun bir mesai harcıyor. Zorlu maçın biletleri satışa çıkarken, soğuk havaya rağmen karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünün dolması bekleniyor. Konyaspor taraftarı, daha önce de birçok maçta ses getiren koreografiler yapmıştı.

TÜRK SPOR TARİHİNDE İLK HAREKETLİ KOREOGRAFİ

Konyaspor tribünleri 3D koreografiye hareket katarak Türk tribün tarihine geçti. Konyasporlu taraftarlar, 16 Mayıs 2017 tarihinde Kasımpaşa ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında üç boyutlu koreografiye hareket katarak Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

ŞAMPİYON TAKIMLARI DEVİRDİ

''Yüreğinle oyna yık hegemonyayı'' pankartının açıldığı koreografide bir tarafta Konyasporlu taraftarlar elinde bowling topuyla dururken, diğer tarafta şampiyon olan 5 takımı temsilen lobutlar yer aldı.

Hareket mekanizmasının çalışmasıyla bowling topu giderek lobutları yıktı. Koreografinin tamamlanmasının ardından tribünlerden büyük bir pankart açıldı ve bowling deyimiyle ''Strike'' yazısı yer aldı

AFRİN KOREOGRAFİSİ

Ziraat Türkiye Kupası'nda  1 şubat 2018 tarihinde oynanan Atiker Konyaspor-Galatasaray arasındaki çeyrek final ilk maçı öncesinde Konyaspor  taraftarları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde hain teröristlere karşı gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili 3 boyutlu koreografi gerçekleştirdi. Taraftarlar, kuzey kale arkası tribününde yaptığı koreografide, Mehmetçik'in Afrin'de tankla teröristlere bomba atması canlandırıldı. KOREOGRAFİNİN yapıldığı kuzey tribününe, "Biz aşkı vatan için canını verenlerden öğrendik" yazılı dev pankart asıldı. Maç başlarken tribünde büyük bir Türk bayrağı ve "Afrin" yazısı yer aldı. Güney tribününde ise "Adımlarınız tüm dünyayı inletsin, Allah sizi iki cihanda aziz eylesin. #ZeytinDalıHarekatı" yazılı pankart açıldı.

15 TEMMUZ KOREOGRAFİSİ

Atiker Konyaspor'un   Spor Toto Süper Lig'in 2015-2016 sezonunun 2. haftasında Beşiktaş'ı ağırladığı maçta kuzey kale arkası tribünde yapılan koreografiyle 15 Temmuz Şehitleri anıldı.

Maça büyük ilgi gösteren ve stadı tamamen dolduran her iki takımın taraftarı tribünlerdeki organizasyonlarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mesajlar verdi.

Konyaspor taraftarı, kuzey kale arkası tribünde beyaz kartonların fon olarak kullanıldığı, elindeki iple kamyon çeken bir çocuğun fotoğrafıyla, "Dünyada hiçbir güç halkın gücünün karşısında duramaz" ve "Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, o sizi 2 kurşunla bitirdi, siz onu 30 kurşunla ölümsüzleştirdiniz" yazılı pankart açtı.

Bu arada, karşılaşma öncesi taraftarlara, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in fotoğrafının bulunduğu 42 bin adet maske dağıtıldı.

KUDÜS KOREOGRAFİSİ

Süper Lig'in 2017-2018 sezonunun 17. haftasında oynanan Atiker Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde ev sahibi takım taraftarları, Kudüs için 3 boyutlu koreografi gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan maç öncesi Atiker Konyaspor taraftarları, doğu kale arkası tribününde Mescid-i Aksa'nın 3 boyutlu görselinin yer aldığı ve üstünde "Kudüs yeni Selahaddinler bekler" yazan koreografi yaptı. Taraftarların koreografilerinde; Mescid-i Aksa, Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubi ile Filistin direnişinin sembolü olan Hanzala'nın elinde Filistin ve Türk bayrağına yer verildi.

Koreografi sırasında tribünlerden "Kudüs bizimdir bizim kalacak" sloganları atıldı.

AYKUT KOCAMAN  KOREOGRAFİSİ

20 Nisan 2016 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe'yi ağırlayan Atiker Konyaspor'da tribünlerde maç öncesi görsel bir şölen vardı. Fenerbahçe maçında stadın tamamını dolduran Atiker Konyaspor taraftarları, takımlarına destek verdi.

Kuzey tribünü, Aykut Kocaman ve bazı futbolcuların bulunduğu 4 boyutlu koreografi yaptı. Kuzey tribün ayrıca "Şanlı şehrin Kocaman destanı" yazılı pankart açtı.

MARATONDAN  GÜZEL KOREOGRAFİ

2015-2016 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Beşiktaş’ı ağırlayan Atiker Konyaspor’da taraftarlar  yaptıkları koreografi ile büyük beğeni aldı. Maraton tribününde yapılan koreografide “Şehri Müdafaa”  yazıldı

Atiker Konyaspor taraftarı saydığımız koreografilerin dışında da birçok koreografiye imza attı. Yeşil-beyaz sevdalıları Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda oynanan birçok karşılaşmada görsel şölen yaşatırken kendisini taklit etmek isteyen bir çok taraftar grubu ise ne yazık ki yaptıkları koreografilerle sınıfta kaldı

FERHAT TÜRKOĞLU    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.