Kore Gazisi Mehmet Kaya vefat etti

Kore Gazisi Mehmet Kaya vefat etti

Kore Gazisi Mehmet Kaya 90 yaşında vefat etti. Merhum Mehmet Kaya, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Botsa Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi.

Kore Gazisi Mehmet Kaya 90 yaşında vefat etti. 3 çocuk babası merhum Mehmet Kaya, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Botsa Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi.Cenaze namazına Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, protokol üyeleri, gaziler, vatandaşlar ve Kaya ailesinin yakınları da katıldı. Biz de Merhaba Gazetesi olarak merhum Mehmet Kaya’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, vefat eden Kore Gazisi Mehmet Kaya için taziye mesajı yayımladı. Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Meram İlçemiz Botsa Mahallesi’nde yaşayan Kore Gazimiz Mehmet Kaya’nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Vatan sevgimizin, millet aşkımızın, dava şuurumuzun en somut simgesi olan gazilerimiz bizler için çok değerlidir. Kore Savaşı’na katılarak Türk askerinin yalnız kendi memleketi için değil dünya barışını koruma adına vatanından binlerce kilometre uzaklarda bile büyük fedakarlıkla savaştığını dünyaya gösteren gazilerimizden Mehmet Kaya’ya Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Vatan için canını fedan eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.”

HABER MERKEZİ

79373045_1479971852170263_4970410332758474752_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.