Kore Gazisi eşine zulüm

Kore Gazisi eşine zulüm

4 yıl önce vefat eden Kore Gazisi'nin eşi Hasibe Demirörs, üvey çocukları ile ortak kullandığı elektrik ve suyun başına dert olduğunu faturaların tamamının zorla kendisine ödettirildiğini ifade etti

Kore Gazisi Seyit Mehmet Demirörs'ün eşi Hasibe Demirörs (74), gazi eşinin vefatından sonra iki göz evinde yardıma muhtaç bir halde yaşıyor. 5'i öz, 5'i üvey 10 evlada sahip olan Demirörs'ün iddiaları ise hayretler içerisinde bırakıyor.  Hayırseverlerin destekleri ile yapılan evde yaşayan Hasibe Demirörs, üvey evladı ve damadının evinden aldığı ve elektirik ve suyun faturalarının tamamının kendisine zorla ödettirildiğini belirterek, “Çok zor durumdayım. Üvey evlatlarım yapmadıklarını koymadılar. Ben babalarına geldiğimde 32 yaşındaydım, eşim 50 yaşındaydı. Şimdi 74 yaşındayım. 40 sene babalarına kadınlık yaptım, onlara annelik yaptım, yedirdim içirdim. Vefat edince beni bir kenara attılar. Onları Allah'a havale ediyorum. Allah nasip etsin de eşimin şu çocuklarından bir kurtulayım diyorum” şeklinde konuştu.

 

 

BAKICI KADIN OLSA 'İL'E YÜKCÜL OLMAM

Eşinin vefatının ardından üvey evlatlarının kendisine bakmadığını, oturdukları eve üvey oğlunun ve damadının oturduğunu belirten Hasibe Demirörs, şu an eski evinin yanında hayırseverlerin yaptırdığı iki göz evde yaşıyor. Bu evin elektrik ve suyu ise üvey evladı ve damadının oturduğu evden geliyor. Demirörs'ün iddiasına göre üvey evlat ve damat ise elektrik ve su faturalarının tamamını Kore Gazisi eşi Demirörs'e ödetiyor. Eşini 4 yıl önce kaybettiğini ifade eden Demirörs, “Meme kanseriyim. Belimden rahatsızım.  10 sefer ameliyat oldum. Belime 22 tane platin koydular. Böbrek safra kesesinden ameliyat oldum. 2-3 senedir kalkmaya halim yok. Yiyeceğimi içeceğime, abdestime sürünerek gidebiliyorum. Başka bir şey yaptığım yok. Akşamları kapıları kitlerim. Onun dışında gelenim olsa beklerim. Geceleri korkuyorum. Duvarımız felan olmayınca giren çıkan belli olmuyor. Korkuyorum. Evlatlarımın bana yardım edecek durumları yok. Devlet bana bir yardım için kadın verse, hiç olmazsa onunla yaşarım. Evimde yaşarım 'il'e yükcül olmam” dedi.

img_4533.jpg

4-3-032.jpg

ELEKTRİĞİNİ KESERİZ DİYORLAR

Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekleyen Demirörs, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eşim vefat edince üvey evlatlarım ve damat eve oturdular. Mahalleli, hayırseverler bana evin yanına iki odalı bir ev yaptılar. O evin elektriği de eski evden geliyor. Şimdi eski evin su ve elektrik parasını da bana ödetiyorlar. Benim suyumla elektriğimi versinler. Can iliğime tak dedi. Herkesin borcunu, parasını ödemekten bıktım. Kendimden hariç iki evin daha elektriğini suyunu ödüyorum. Aldığım zaten 800 lira bir para. Ben sadece kendi payımı ödeyim diyorum, 'Hepsi bizim arsamızdan geçiyor, elektriği, suyu keseriz' diyorlar, baskı yapıyorlar. Elektrik susuz olmaz. Ne yapayım. Ağlıyorum, üzülüyorum ama elden bir şey gelmiyor. Kafama takınca da titremek geliyor, hastaneye götürüyorlar. Benim kullanacağım su ne kadar olur? 20-30 lira. Avar ekmişler, ağaçları var, bahçeyi suluyorlar, kullanıyorlar, ben ödüyorum. Bazı aylarda 1000 lirayı buluyor benim ödediğim fatura. 800 lira maaştan gelen paradan başka gelirim yok. Damat faturayı aldı geldi 2-3 gün yas ettim, 'Nasıl ödeyeceğim bunu' diye. Ödemesem kesecekler.”

img_4552.jpg

40 SENE ANNELİK YAPTIM

Kışın da kendi başına olduğunu ve desteklerle hayata tutunabildiğini ifade eden Demirörs, şöyle konuştu: “Mahalleli, diğer damat sağ olsunlar sabah sobamı yakarlar. Ama yalnız olmuyor. Çok zor durumdayım. Allah nasip etsin de herifin şu çocuklarından bir kurtulayım diyorum. Yapmadıklarını koymadılar. Ben babalarına geldiğimde 32 yaşındaydım, eşim 50 yaşındaydı. Şimdi 74 yaşındayım. 40 sene babalarına kadınlık yaptım, onlara annelik yaptım, yedirdim içirdim. Vefat edince beni bir kenara attılar. Onları Allah'a havale ediyorum. Elektriğim ile suyum kendime ait olsa da şunlardan kurtuluversem. Eşimin madalyaları felan vardı ama çocuklar almış. Eşim sağ iken askerler her bayram gelir ziyaret yaparlardı. Ama şimdi gelen giden yok. Dernekten yardım ederlerdi, bizi boşlamazlardı.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum