KOP'un ilk desteği Aksaray'a

KOP'un ilk desteği Aksaray'a

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında bulunan illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla hazırlanan ilk proje Aksaray'da uygulandı. Proje kapsamında 460 adet damızlık koç düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.

Aksaray Belediyesi Entegre Et Tesislerinde düzenlenen törende konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, KOP’un hayvancılık projelerine verdiği desteklemelerden ilk olarak Aksaray’ın yararlandığını söyledi.

Konya Ovası Projesi kapsamında çiftçilere ağıl, ahır ve hayvancılık projeleri için destek sağlanacağını ifade eden Vali Ataklı, özellikle küçükbaş hayvan varlığını arttırmak, ıslah etmek ve geliştirmek adına bu projelerin bundan sonra uygulandığını söyledi.

KOP’un tarım ve hayvancılık alanındaki projelere desteklerinin devam edeceğini, Aksaraylı çiftçilerin de bundan azami ölçüde yararlanması gerektiğini ifade eden Vali Ataklı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu projenin Aksaray’daki çiftçi ve üreticilerimize fayda sağlamasını temenni ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu destekler devam edecektir: Bunlardan azami şekilde yararlanmamız gerekiyor. Şimdi koç dağıtıyoruz, ahır ve ağıl iyileştirmesi ve yeni yapımı için destek veriliyor. Bunlar içinde proje hazırlayarak bu desteklerden yararlanmamız gerekiyor. Bunlar hem üreticilerimizin hem ilimizin gelişmesi, ülkemize katkı sağlaması bakımından önemli."

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise Konya Gözlü ise Kırşehir Malya, Sivas Ulaş İşletmelerinden seçilen toplam 460 adet damızlık koçun üreticilere dağıtılacağını söyledi.

Aksaray Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise KOP kapsamında uygulanacak projede kabul edilen ilk projenin Aksaray’ın projesi olduğunu işletmelerin elinde bulunan en iyi damızlık koçları seçerek aldıklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından hak sahibi çiftçilere damızlık koçların dağıtımı yapıldı.

Düzenlenen törene, il Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı, Yılmaz İlhan, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ile çiftçiler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.