Kopan kolu 10 saatte dikildi

Kopan kolu 10 saatte dikildi

Konya’da gerçekleştirilen ameliyatla, su motoruna kaptırdığı kolu tamamen kopan 11 yaşındaki çocuğun bacağından alınan damar ile birlikte kolu 10 saatte yerine dikildi.

Konya’da gerçekleştirilen ameliyatla, su motoruna kaptırdığı kolu tamamen kopan 11 yaşındaki çocuğun bacağından alınan damar ile birlikte kolu 10 saatte yerine dikildi.
Amasya’da yaşayan 11 yaşındaki Ahmet Çekerek, bir anlık dikkatsizlik sonucu su motoruna kolunu kaptırınca omuz bölgesinin birkaç santim aşağısından sol kolu tamamen koptu. Amasya Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından vakit kaybedilmeden ambulans uçakla Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen 11 yaşındaki Ahmet Çekerek, burada Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı doktorları tarafından acilen ameliyata alındı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Egemen Altan, kopmadan dolayı damar eksikleri bulunan kola, çocuğun bacağından alınan damarların eklendiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Altan, “Kopuk parça gerçekten çok iyi muhafaza edilerek bize ulaştırılmıştı. Bu bizim için büyük bir şanstı. Ameliyat sırasında önce kopan kemiği tespit ettik. Ayrıca kopmadan dolayı kolda damar eksikleri vardı. Bunun için de sağ bacağından toplardamar alarak kola naklettik. Ayrıca kolda bazı cilt kayıpları vardı. Onları iyileştirmek için de birkaç küçük ameliyat gerçekleştirdik. Elbette ki, bu çok riskli bir ameliyattı. Özellikle makineye sarılarak kopması nedeniyle yara çok ciddi düzeydeydi. Hastamızın yaşının küçük olması bizim için bir avantaj sağladı. Aralıksız 10 saat süren ameliyatta ortopedi ve plastik cerrahiden hekimlerin de aralarında bulunduğu 12 kişi görev aldı. Operasyon başarıyla tamamlandı” dedi.

“RİSK DÖNEMİ ATLATILDI”
3.5 hafta önce yapılan ameliyatın ardından hastanın 1 hafta yoğun bakımda kaldığını ardından servise alındığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Altan, “Şu an ameliyatın üzerinden yaklaşık 3.5 hafta geçti ve hastamız iyi durumda. Kol için ‘akut’ diyebileceğimiz dönemi geçtik. Bu da bizim için şu aşamada oldukça önemli bir gelişme. Kol, şu an vücuttan beslenebiliyor. Bundan sonraki süreçte uzun bir fizik tedavi süreci gerekiyor. Destek tedavisiyle birlikte yaklaşık 1.5-2 yıl gibi bir sürecin ardından hastamızın kolunun daha fonksiyonel hale geleceğini umuyoruz” diye konuştu.

Olayın şokunu atlatan Ahmet Çekerek’in babası Salih Çekerek, oğlunun bir anlık dikkatsizliği sonucu kazanın yaşandığını söyleyerek, ameliyatı gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkür etti. Kolu yerine dikilen 11 yaşındaki Ahmet Çekerek ise, kendini iyi hissettiğini belirtti. Küçük çocuk, “Ameliyattan kaynaklanan acılarım sürüyor ancak kendimi iyi hissediyorum. Kolumda kaşıntı ve ağrı var. Doktorlarım kaşıntı ve ağrı olmasının iyileşme habercisi olduğunu söyledi. Benimle ilgilenen doktorlarımıza ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.