Konya'yı tanıtacak

Konya'yı tanıtacak

Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’ya Gelişlerinin 790. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “SUFİSİN” Sufi Sinema Günleri gala yemeğine, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yönetmen, yapımcı, oyuncu ve davetli katıldı

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’ya Gelişlerinin 790. yıldönümü dolayısıyla bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “SUFİSİN” Sufi Sinema Günleri etkinlikleri sürüyor. Program kapsamında düzenlenen SUFİSİN gala yemeğine yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yönetmen, yapımcı, oyuncu ve davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar,  Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya teşriflerinin yıldönümü olan 3-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek SUFİ Sinema Günlerinin, bundan böyle Konya ile bütünleşerek ve büyüyerek önce Türkiye’de, daha sonra dünyada kendisinden bahsettirecek bir program olacağını söyledi. Yarar, Sufi Sinema Günlerinin gelecek yıl daha donanımlı ve daha açılımlı olacağı temennisinde bulundu.

DAHA BÜYÜK İŞLER YAPACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, KOTEV, Uluslararası Mevlana Vakfı ve İrfan Eğitim Merkezine desteklerinden dolayı teşekkür eden Yarar, İstanbul’dan, Ankara’dan ve yurtdışından gelen davetlilere bir teşekkürü de kendi lisanımla yapmak istiyorum diyerek sufi dilinde “HOŞAMEDİ” dedi. Yarar, birlikte olduğumuz sürece daha büyük işleri el birliğiyle yapacağımıza inandığını da sözlerine ekledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun sunduğu tasavvuf dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen gala yemeğine, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hüseyin Eşgin, Türk sinemasının ödüllü yönetmenlerinden Semih Kaplanoğlu, Hintli yönetmen Muzaffar Ali, İranlı yazar, senarist, yapımcı ve yönetmen Rıza Mir-Kerimi, sinema yazarı İhsan Kabil, yapımcı ve yazar Elif Dağdeviren ile diğer protokol üyeleri, yurtiçinden ve yurtdışından misafirler ve basın mensupları katıldı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.