Konya'yı "ilmek ilmek" dokudular

Konya'yı "ilmek ilmek" dokudular

KOMEK kursiyerlerince Hüsn-i Hat, tezhip, ebru, çini, seramik ve filografi gibi yaklaşık 30 alanda hazırlanan eserlerin sergilendiği "İlmek İlmek Konya" sergisi açıldı

Altın Dokunuşlar Sanat ve Bilgi Şöleni kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyerlerince hazırlanan, Konya kültürüne ait el sanatları, "İlmek İlmek Konya" sergisinde beğeniye sunuldu.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı'nın konseri ve halk oyunları gösterisi ile başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, meslek edindirme kurslarında şehrin kültürüne, sanatına, istihdama ve yaşanabilirlik ölçütlerine katkı yaptıklarını söyledi.

Kurslarda 2004 yılından bu yana yaklaşık 300 bin kişiye hizmet verildiğini belirten Akyürek, şehrin sosyal kalitesini yükselten KOMEK'in, doğrudan ya da dolaylı olarak binlerce kişinin ekmek kapısı olduğunu dile getirdi.

Konya genelinde 42 merkezde hizmet veren KOMEK'in, Yeni Büyükşehir Yasası ile Akşehir, Doğanhisar, Ilgın, Beyşehir, Seydişehir, Çumra ve Kulu'da da açıldığına işaret eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Cihanbeyli, Ereğli, Sarayönü, Bozkır ve Güneysınır'da açılış hazırlıkları yapılıyor. Konya'yı nakış nakış dokumaya; her metrekaresine, her mahallesine, her yerleşim alanına hizmet vermeye çalışıyoruz. KOMEK her alanda Türkiye'ye örnek oluyor. KOMEK ailesine mensup olmak bir şereftir, bir güzelliktir ve geleceğe güzel bir hatıra bırakmaktır. Konyamız birçok ülkeden daha büyük bir alana sahip. Dünyada 60 ülkeden büyük bir coğrafyada hizmet veriyoruz. Buna rağmen hizmetlerde Konya merkezde ciddi mesafe aldık. Konyamız artık Başbakanımızla, hükümetimizle, tüm kurumlarımızla bir dünya şehri konumuna erişti."

AK Parti Konya Milletvekili adayı Leyla Şahin Usta ise KOMEK'in çok farklı alanlarda verdiği kursların ve üretilen sanat eserlerinin şehre değer kattığını söyledi.

- Kursiyerlere sertifikaları verildi

Konuşmaların ardından, KOMEK'te farklı branşlarda eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra protokol üyeleri ve Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood tarafından serginin açılışı yapıldı. Mahmood, Konya Valisi Muammer Erol ve Akyürek, çocuklara Konya geleneği olan şivlilik dağıtarak, sergiyi gezdi.

Açılışa, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık ve çok sayıda davetli katıldı.

Hüsn-i Hat, tezhip, ebru, çini, seramik ve halı-kilim dokuma gibi yaklaşık 30 el sanatlarından eserlerin bulunduğu sergi, 31 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.