Konya'yı ihya edecek yatırımlar

Konya'yı ihya edecek yatırımlar

İyi Parti Konya 1.Sıra Milletvekili Adayı Fahrettin Yokuş, Kanal 42 ekranlarında Seçim Özel programında Konya’nın en temel sorunlarını dile getirdi.

İktidara gelmeleri halinde, Konya’yı Ulusal ve Uluslararası bir şehir haline getireceklerini belirtti.  Yokuş, dikkat çeken projelerinden birkaçını şöyle ifade etti.  “Tek başına bir Milletvekili elbette her şeyi yapamaz. Öncelikle bir Milletvekili, iyi bir ekip kurar. Konya’nın kasaba kasaba, ilçe ilçe, köy köy, semt semt sorunlarını çıkarıp fizibilite eder. Acil sorunları tespit eder. Örneğin, yol sorununu var diyelim. Derebucak’ta Tepearası yolu, 4km 10 yıldır yapılmıyor. Bu neden kalmış, durumun araştırması yapılarak soruna çözüm bulunur.  Konya’nın en temel sorunu nedir? Sosyal yapısı, okur, yazar oranı, milli gelirden aldığı pay, ithalat ve ihracat oranı nelerdir? Bunları fizibilite eder. İstatistiklere göre şu anda Konya en gelişmiş il sıralamasında ilk 8 e girememiştir.  Eskiden 7. Sırada yer alan Konya, şimdilerde  2. Grupta  ve 20. Sıraya kadar gerilemiş durumda. Konya 16 yıldır geriye gittiği gibi yerinde saymıştır. 

Konya’mız Mevlana başta olmak üzere, birçok tarihi ve kültürel zenginliği, doğa güzelliklerini içinde barındıran ender şehirlerimizden biridir. Ancak sadece dini turizm olarak Mevlana’yı ziyaret ederek şehrimizden ayrılıyorlar. Konya’ya yılda yaklaşık 500 bin yabancı turist, yerli turistle birlikte 2. 5 milyon turist geliyor. Sadece Mevlana’ yı görüp gidiyorlar. Konya, ana uğrak noktaları olmadığı için bir saat kalıp geri dönüş yapıyorlar. Tarihimizi ve doğamızı iyi anlattığımız takdirde belki de yılda sadece 3-4 milyon yabancı turist getirebiliriz.  Biz Konya’yı turizm kenti haline getirmek zorundayız. Turizmde söyle bir şey vardır. Bağlantı turizminin destinasyon yolu, yani uğrak noktaları. Örneğin Mevlana müzesinden başlanarak, Sille, Akyokuş üzerinden Derbent, oradan kayak merkezi Kızılören, Beyşehir Eflatun pınarı, Eşrefoğlu camii, Göl manzarası, Yaka manastır, Teknoloji merkezi Huğulu üzümlü gibi. Tabii bu yol güzargahına uygun başka ilçelerimizde yer alan tarihi yapıya göre 2. bir yol da eklenebilir.  Biz burada Din Turizmi, Doğa, Köy, Yayla ve Kültür turizmini birleştiriyoruz. Turizm alanında Konya’mızı kalkındıracağız.

Güneş enerjisinin elektrik üretime en uygun il Konya’dır. Bunu Konyalının yüzde 90 bilmiyor. Güneşten elektrik enerjisi üretmek için, iklimin çok sıcak olması gerekmiyor. Konya ilimize ilk sırada 92 mega voltluk izin verilmiş. Alanlarımız güneş enerjisine uygun olduğu için, hızlı bir şekilde çalışmalara başlamamız lazım. Bizim en büyük ithalatımız enerji. Biz üretime geçtiğimiz zaman, enerji ihtiyacımızı karşılayacak ve parayı dışarıya harcamayacağız."

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.