Konya'ya yakıştı

Konya'ya yakıştı

13-19 Ekim tarihlerinde şehrimizde de gerçekleştirilen „Amatör Spor Hafta“sını başarılı bir sınavla geçtiklerini belirten Gençlik ve Spor Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, dolu dolu bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’mızda 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftasının Etkinlikleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.  „Amatör Spor Haftası“nda,  Gençlik ve Spor Bakanlığı,  171 kulübe malzeme yardımında bulundu. Malzeme dağıtım  töreni ile birlikte  Konya ASKF'nin geleneksel hale getirdiği,  sporda yalın  EN'ler töreni  de gerçekleştirdi. 2013 yılının başarılı sporcuları ile spora hizmet edenleri ödüllendirildi.

'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri ile ilgili düşünçelerini aldığımız Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya'da dolu dolu bir spor haftası yaşandığını, özellikle kulüplerin malzeme yardımı konusunda çok memnun kaldıklarını belirterek, „inşallah seneye daha organize olarak spora hizmetimiz devam edecek“ dedi.

Konya'da iyi bir potansiyel olduğuna dikkat eçeken Ersöz  şunları söyledi:

"Amatör Spor Haftası etkinliklerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Konya Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile işbirliği içerisinde çok iyi hazırlandık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak Gençlik Merkezlerimizle beraber gerek sportif, gerekse sosyal ve kültürel aktivitelerle 'Amatör Spor Haftası'nda yürüyüş, spor etkinliklerinin yanısıra  Gençlik Merkezi'mizin de  katılımı ile gerçekleştirmiş olduk. Çeşitli Salon ve sahalarımızda Atletizm, Badminton, Bisiklet, Cimnastik, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Okçuluk müsabakaları düzenledik ve halkımızın da  faaliyetleri izleme imkanları oldu. Spor sevdalısı insanların   katılımı bizleri daha çok memnun etti“ şeklinde konuştu. 

Ersöz, son yıllarda Konya'mız hem tesisleşmedeki, hem kulüp sayısındaki, hem de lisanslı sporcu sayısındaki artış ile büyük mesafeler katetmiştir. Bunun yanısıra Konya'mız   Ulusal ve Uluslararası Organizasyonlardaki artışla ülkemizin yükselen bir değeri olma yolunda hızla ilerlemektedir.“ 

Konya'mızın sportif anlamda bir cazibe merkezi haline gelmesinde  Konyalı bürokratların önemli bir katkısının olduğuna dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer  Ersöz bu konudaki düşüncelerini ise şu şekilde açıkladı:

„Bilindiği üzere Amatör spor haftası münasebetiyle 171 kulübümüze Spor Bakanlığımız tarafından malzeme dağıtımı yapıldı. Ayrıca 2013 Yılının en başarılı sporcuları ve takımlara kupa töreni yapıldı. Bütün bu güzel aktivite, Müsteşarımız Sn.Faruk ÖZÇELİK ve İl Protokolunun katılımı ile gerçekleşmişti. Bu etkinlikler sporun topluma yayılmasında ve halkımızın spor bilinci oluşturulmasında önemli bir faktördür. Şehrimizde gerçekleştirdiğimiz 'Amatör Spor Haftası'nda Konyamıza ayrı bir önem ve değer veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a, Müsteşarımız Sayın Faruk Özçelik'e ve Spor Genel Müdürümüz  Sayın Mehmet Baykan’a şükranlarımı sunarım. Konya'da yapılan her türlü organizasyonlarda işbirliği içinde çalıştığımız Konya Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe belediye başkanlarımıza da bu anlamda  teşekkür ediyorum“ dedi..

Ersöz, ayrıca Amatör Spor Hafta“sının gerçekleşmesinde ve  güzel bir şekilde sonuçlandırmasında emek veren Konya ASKF Başkanı  Remzi Ay'a ve ekibi ile  İl Müdürlüğü personeline de teşekkür etti.

RECEP ÇINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.