Emre Özgül

Emre Özgül

Konya'ya sahip çıkın!

Konya'ya sahip çıkın!

Konya'nın benim için değeri çok ayrı. 4 yıldır Konya'dayım. Bu şehrin  ekmeğini yedim, suyunu içtim. Her mahallesinde ve caddesinde bıkmadan gezdim. Anlayacağınız gençliğimin en güzel senelerini Konya'da geçirdim.  Bu süreç içinde Konya'nın eksikliklerini dile getirdiğim gibi, başarılarından da övgüyle bahsettim.

**

Konya için en büyük artı; kendisine doğruyu söyleyen ve yanlış yaptığı zaman kendisini uyaran birilerinin varlığıdır. Bu konuda Konya'ya en büyük desteği, basın ve medya kuruluşları sağlamalı. Şahsi kanaatimi belirtmekte bir sakınca görmüyorum. Fakat bazı basın mensupları bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeyebilir, kendi tercihleri.

**

Bizler Konya'ya ve Konyalı'ya hizmet veriyorsak, bu sorumluluğu üzerimizde eksiksiz bir şekilde taşımalıyız. Mücadelemizi bu doğrultuda yapmalıyız. Bunun aksini yapmak, Konya'ya ödettirilecek en büyük bedeldir.

**

Konya'nın emin adımlarla geleceğe ilerlemesi eksikliklerini gidererek olur. Bu eksikliklerin giderilmesinin birçok yolu var. Önemli olan bu noktada en güzel ve tesirli yöntemi bulabilmektir.  “Birilerine yaranmak adına susmak bu şehre ve mesleğe yapılacak en büyük ihanettir” Kuru ve içi boş söylemleri bir yana bırakmanın vakti geldi, geçiyor. “İktisat eden zenginleşir, israf eden fakirleşir” düşüncesi ile özellikle fikirlerimizi aynı alanda yoğunlaştırmalıyız. Bu şehri kendi cebimizden, makamımızdan daha az düşünüyorsak sıkıntı büyük demektir.   

**

İnsanın memleketi “Doğduğu şehir değil de doyduğu şehirdir” derlerdi inanmazdım. Kendi memleketim Elazığ'ın yeri tabi ki bende çok ayrı.  Doğruyu söylemek gerekirse Elazığ'dan sonra  ikinci memleketim Konya oldu. Konya'nın başarısı ile sevindim, kederi ile dertlendim.

**

Amacım kendimi övmek değil fakat elimden geldiğince yaşanan olaylara objektif bakmaya çalıştım. Bu konuda içim rahat. İnsan, dost gördüğüne eleştirilerde bulunur, beklentisi olana kırılır. Konya'yı ve Konyalıları kendime dost gördüğüm için beklentim normale göre daha yüksek.

**

Konya, tarihi boyunca önemli başarılara imza atmış bir şehir. Konya'nın bilinçli bir şekilde hareket edince başaramayacağı şey yok. Çünkü bu şehir birlikteliği seviyor. Birlikten kuvvet doğacağını iyi biliyor. Konya'nın başarılar ile anılması sizler gibi beni de çok mutlu ediyor. Birilerinin menfaati için Konya'nın ve Konyalının kötüye kullanılmasına müsaade etmeyelim. Haksızlık karşısında susmayalım.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR