Konya'ya reva mı?

Konya'ya reva mı?

Avrupa'nın devlerini sollayan, topladığı 40 puanla Süper Lig'de 2. yarının lideri olan Konyaspor'dan, Euro 2016 için açıklanan Milli Takım'ın geniş kadrosuna tek futbolcumuzun dahi çağrılmaması, şehrimizde büyük hüsran yaşattı

Futbol Federasyonu'nun şehrimizdeki milli maçlarda Milli Takım'a yürekten destek veren Konyalı taraftarların yerine, Eskişehir'den bandocuları Fransa'ya davet etmesi ise Konyalı milli taraftarlarımızı isyan ettirdi. Konyaspor camiası olarak, bu haksızlığa sessiz kalmamalıyız. Gerekirse, tek futbolcusu bile milli layık görülmeyen Torku Konyaspor'u, tam takım Paris'e, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası'na götürecek organizasyon için harekete geçmeliyiz.

3-3.20160522103031.jpg

HİÇ BİRİ A MİLLİ TAKIMA LAYIK DEĞİL

Topladığı 40 puanla ligin 2. yarısını Galatasaray'ın 15, Trabzonspor'un 26 puan önünde 66 puanla lider tamamlayan Torku Konyaspor'dan tek futbolcunun dahi A Milli Takım'a çağrılmaması şehrimizde büyük hüsran yaşatıyor. Yere göğe sığdırılamayan Şampiyon Beşiktaş'ı 2 ayda 3 kez yenme başarısı gösteren, kupadan eleyen, takipçisi Fenerbahçe'yi devirip, ligin akışını değiştiren Konyaspor'un milli takım temsilinde yok sayılmasını mantık kabul etmiyor. Trabzon'un tek maçta 7, Kayseri ve Rize'nin 6.'şar gol yediği ligde, koskoca 2. yarıda 17 maçta kalesinde sadece 8 gole izin veren Konyaspor'un ne kalecisi, ne de savunmacıları Milli Takım'ın 31 kişilik geniş kadrosuna dahi layık görülmedi. Aykut Kocaman, vicdanları kanatan bu duruma isyan ederken, "Milli Takım kadrosunda bir tane futbolcumuz yok. Biz saygı duyuyoruz ama öbür taraftan da, öbür taraftan da..." diyerek sözlerini düğümlüyor.

3-1.20160522102956.jpg

BANDOCULAR VAR, NALÇACILAR YOK!

İstanbul'daki son maçlarda küfür yiyen, hakaret gören ve rakip lehine tezahüratlarla moral çöküntüsü yaşayan Milli Takım, tarihinde ilk kez geldiği Konya'da huzur buldu, mutluluk seline kapıldı, zafere koştu. Ümitlerimizin dibe vurduğu, adeta ağır yaralı olarak geldiği şehrimizde, A Milli Takımımıza yüreklerimizi açtık, bağrımıza bastık, yaralarını sardık. Nalçacı ve Nalçacılılar'ın liderliğinde tribünlerde sahada ter akıtan futbolcularımıza, 42 bin kişilik koroyla inanılmaz destek verdik. Letonya, Hollanda ve İzlanda maçları organizasyonu ve müthiş tribün desteğiyle Türkiye'nin hayranlığını kazandık. Federasyon, Fatih Terim ve futbolcular peşpeşe, "Konya Milli Takım şehrimiz" demeçleri verdi. Resmi teşekkürler edildi. Euro 2016'nın Paris bileti Konya'daki muhteşem milli maç gecelerinde kesildi. Ancak TFF şimdi, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası'na tribün desteği için, Konya'nın milli takım sevdalısı evlatlarını değil, Eskişehir'in bandocularını götürüyor. Bu Allah'tan reva mı!..

3-5.20160522103011.jpg

ŞAN'LI KONYASPOR GEREĞİNİ YAPAR

Konyaspor'u 66 puanlık rekor performansla tarihinde ilk kez Avrupa'ya taşıyan Aykut Kocaman ve öğrencilerinin başarısını görmezden gelen, Konya şehrinin Milli Takım'ın Fransa Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gitme yolunda sergilediği yüksek karakter, emsalsiz destek ve emeklerini önemsemeyen bir zihniyet, küfür yaşanmayan tribünlerimize de taksimetre gibi ceza kesiyor. Konya'ya karşı bu duyarsızlık, haksızlık yüreklerimizi sızlatıyor, vicdanları kanatıyor. Alma mazlumun ahını. Yok böyle bir dünya, sahipsiz köy değil koca Konya. Anadolu'nun ilk başkenti, Büyükşehir Konya'nın dinamikleri bu haksızlığa karşı sinip, susmamalı. Gerekirse büyük bir kampanya düzenleyip, tek futbolcusu bile, 31 kişilik geniş aday kadrosuna dahi layık görülmeyen Konyaspor'u tam takım Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası'na götürmeli. Büyükşehir Belediyemiz, yöneticilerimiz, sponsorlarımız, taraftarlarımız elele verip "Konya-Paris Konyaspor Euro 2016 Seyahati" organizasyonun hakkından geliriz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki, Şan'lı Konyaspor gereğini yapar.

RECEP ÇINAR merhabahaber.com

 

Gökhan Darılmaz: Geçti Bor’un Pazarı !...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum