Konya'ya gemi getiren adam

Konya'ya gemi getiren adam

17 yıl önce hobi olarak başladığı gemi maketi yapımının bugünlerde ticaretini yapan Erol Ceza, “Konya'da deniz olmamasına rağmen, Konyalılar gemi maketlerine büyük ilgi gösteriyor” dedi.

Özel bir hastanede ambulans şoförü olarak çalışan Erol Ceza, hobi olarak başlattığı gemi maketlerini bugün satarak ailesine ek gelir sağlıyor. Ordulu Ceza, 15 yıldır yaşadığı Antalya'da 1998 yılında yapmaya başladığı gemi maketlerini, bugünlerde şehirleri dolaşarak satışını yapıyor. Konya'da da Mevlana Türbesi civarında yaptığı maket gemileri seyyar olarak satan Ceza, "Bu işe hobi olarak başladım. Bir heves olarak başladı. Yapmaktan da zevk alınca, bir kaç tane maket ile yetinmedim. Boş kaldıkça maket gemi yapmaya başladım. Sonrasında ise çevremdeki insanların gemi maketlerine büyük ilgisini gördükten sonra maket gemilerimi satmaya karar verdim. Önce Antalya'da turistlerin yoğun olduğu yerlerde satmaya başladım. Bugünlerde şehir dışına gideceğimde yol üzerinde bulunan şehirlere de uğrayarak satış yapıyorum. 4 gün önce Antalya'daydım. Memleketim Ordu'ya gitmek üzere yola çıktım ve Konya'ya da uğramaya karar verdim. Bu şekilde Konya'ya beşinci ziyaretim. Konya'ya deniz yok gemi maketini kim ne yapsın, diyenler oldu. Ancak Konyalılar büyük bir ilgi gösteriyor. Kısa sürede bir çok maket satışı gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ EL SANATLARINA HASRET

Hemen hemen her şehirde vatandaşların el emeği ürünlere büyük ilgi gösterdiğini belirten Ceza, "Azalan el sanatları ürünlerinin yanında, yaptığım gemi maketlerine insanlar gerçekten de büyük ilgi gösteriyor. İnsanımız el emeği ürünlere hasret. Konya'da deniz kültürü olmamasına rağmen ürünlerime büyük ilgi gösteriyorlar. Almasalar da mutlaka gelip soruyorlar, sohbet ediyorlar. Konya'da deniz olmasa bile ben yine de gemi getiriyorum. Küçük gemi maketinin bir tanesini 7 günde tamamlıyorum. Küçük olanı 500 parçadan oluşuyor. İçerisinde gece lambası özelliği gören ışık sistemi de bulunuyor. Büyük boy gemi maketini ise 15 günde tamamlıyorum. O da 980 parçadan oluşmakta. Küçük boy maketin fiyatı 60 lira, büyük boy olanın fiyatı ise 120 lira. Evimde mütevazi bir odada bu ürünleri çıkartıyorum. Ailem de yardımcı oluyor bana. Hem zevk aldığım işi yapıyorum. Hem de aileme ek gelir sağlıyorum" diye konuştu.

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.