Konya'ya büyük kumpas

Konya'ya büyük kumpas

IŞİD'in Konya'dan kaçırdığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Antalya Araç Kiralama Kuruluşları Derneği Başkanı Ergün Akça, “Açıklamam çarpıtıldı. 5 bin araç IŞİD'e gitti gibi bir şey demedim. Hatta Konya'nın adını bile söylemedim" dedi

Bir internet sitesinde çıkan habere göre Türkiye'den 5 bin araç IŞİD'e kaçırıldığı iddia edildi. Aynı haberde IŞİD'e en çok Konya'dan araç kaçırıldığı belirtildi. Habere göre bu açıklama Antalya Araç Kiralama Kuruluşları Derneği Başkanı Ergün Akça'nın ağzından şu ifadelere yer verildi: "IŞİD'e gönderilmek amacıyla son 2 yıldır Türkiye'de en çok Konya'dan araç kaçırıldığını dile getiren Ergün Akça, Antalya'dan ise 200'e yakın aracın çeşitli yöntemlerle Suriye'ye gittiğini ve geri alınamadığını dile getirdi." Ergun Akça, gazetemize yaptığı açıklamada, haberi yapan muhabirin rakamları kafasından uydurduğunu söyledi. Türkiye geneli herhangi bir rakam vermediğinin altını çizen Akça, "Oda Tv muhabiri ile yaptığımız telefon görüşmesinde kesinlikle Türkiye geneli herhangi bir rakam vermedim. Kaldı ki yaptığımız görüşmede Konya'nın bahsi bile geçmedi" diye konuştu.

5 BİN ARAÇ KOMİK BİR RAKAM

Türkiye'den son yılda 5 bin aracın IŞİD'e kaçırılmasının imkansız olduğunu kaydeden Akça, "5 bin aracın buradan tutup da Suriye gitmesi imkansız. Bizim elimizde böyle bir rakam olamaz. Kaldı ki bunun tespitini biz yapamayız. Araç kaçırılır ama IŞİD'e mi gider, parçalanır mı bilemeyiz. Ben sadece Antalya'da kaçırılan araç sayısının 200 olduğunu söyledim. Ne IŞİD'den ne de Konya'dan bahsettim. Haberdeki tek doğru ifadem budur. Bu ibarenin dışındaki her şey başlı başına Oda Tv muhabirinin uydurduğu ibareler. Konya'da zaten toplasanız en iyi ihtimalle 100 araç kiralama şirketi var. Muhabir diyor ki, ben Konya'dan 300-400 araç IŞİD'e gitti, demişim. Yani Konya'da bulunan 100 tane araç kiralama firmasının her birinden 3 aracın kaçırılması gerekiyor. Bu da tamamen mantıksız bir durum" ifadelerini kullandı.

KONYA'NIN ADINI BİLE VERMEDİM

Muhabirin söylediklerinin baştan aşağı çarpıtılarak verildiğini ifade eden Akça, şöyle konuştu: "Haberde benim ağzımdan kendi düşüncelerini yazmış. Konya ile ilgili hiçbir konuşmamız olmamasına rağmen, Konya'nın sanki IŞİD'e hizmet ediyor gibi en çok aracın Konya'dan kaçırıldığını söylediğimi yazmışlar. Biraz önce de dediğim gibi, muhabir kendi kafasından uydurduğu rakamlardır bunlar. Vatandaşlarımız bu rakamlara inanmasınlar. Konunun tamamen takipçisi olacağım ve hukuki yönden hakkımı arayacağım."

ARAÇ KAÇIRMADAN YARGILANIYORLAR

Antalya üzerinden Suriye ve Irak'a araç kaçıran kimselerin terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanması gerektiğini belirten Akça, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tamamen sistemsel bir sıkıntı var. Aracı kaçıranlar bulundukları zaman terör örgütüne yardım ve yataklıktan yargılanmaları gerekirken, araç kaçırma gibi basit bir suçtan yargılanıyorlar. Onu da paraya çevirip serbest kalıyorlar. Kaçırdıkları araç 50-60 bin liralık araçlar. Serbest kalmaları için ödedikleri para ise 2-3 bin lirayı geçmiyor. Yani yakalansalar bile kazandıkları paranın çok az bir kısmını ödeyerek serbest kalıyorlar. Olan bize oluyor. Devlet de zararımızı karşılamıyor. Çark aynen bu şekilde dönüyor. Sahte ehliyet ve kimlik ile bu işi yapıyorlar. Emniyet bize ehliyet sorgulama yetkisi verse, bu tür olayların önüne geçilebilir."

HABER KONYA'NIN ADINI KARALAMAYA YÖNELİK

Son yılda Konya'dan IŞİD'e kaçırılan araç sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirten Ali's Oto Kiralama sahibi Abdullah Ödevci ise, "Yapılan haber tamamen çamur at izi kalsın mantığıyla yapılmıştır. Hiçbir araştırma olmadan böyle bir haberin yapılmasına iyi niyetli olarak bakamayız. Sektörün içerisinde olan biri olarak söylüyorum. En son 2013 yılında benim bir aracım Suriye'ye kaçırılmıştı. Bu olaydan sonra Konya'da bu tarz herhangi bir kaçırma olayı yaşanmamıştır. Eğer bir tane bile böyle kaçırma olayı olsa mutlaka bizim kulağımıza gelecektir. Kaldi ki, bırakın bir taneyi haberde 200-300 araçtan söz ediliyor. Böyle bir şeyin olmazı tamamen imkansız. Konya'ya karşı kötü bir algı oluşturulmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.