Konya'ya bakanlık verilmedi

Konya'ya bakanlık verilmedi

Başkaban Binali Yıldırım,yeni kabineyi açıkladı. Kabinede revizyon yapıldı ve 5 bakan değişti. Konya'ya ise yine bakanlık verilmedi. Bu duruma sosyal medyadan Konyalılar, tepki gösterdi

Başkaban Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmenin ardından yeni kabineyi açıkladı. 5 Bakan değişirken, 6 bakanın da yeri değiştirildi. Kabine öncesi Konya'ya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilmesi gündeme gelmişti. Fakat beklenen olmadı. Konya'ya bakanlık verilmedi. Başbakan Binali Yıldırım, “Bu, bir kan değişimidir” dedi.

KABİNEYE 5 YENİ İSİM

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Faruk Çelik'ten alındı. Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yeni bakan oldu. Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı görevini Abdulhamit Gül'e teslim etti. Kültür Bakanı Nabi Avcı'dan alınarak, Numan Kurtulmuş'a verildi. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, koltuğunu Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'a bıraktı. Çalışma Bakanı Jülide Sarı Eroğlu oldu. Eroğlu, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ardından ikinci kadın bakan oldu. Görevi ise Dr. Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı. Sağlık Bakanlığı'na ise Ahmet Demircan getirildi. Demircan, Akdağ'ın yerini aldı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da yeni isimler arasında yer aldı.

İŞTE YENİ KABİNE

Yeni kabine şöyle: “Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AB Bakanı Ömer Çelik, Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Çalışma Bakanı Jülide Sarı Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Mili Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan.”

merhabahaber.com

8e60723b8461013e6d8ecadf03c38608.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum