Konya'ya 21 milyonluk çevre yatırımı

Konya'ya 21 milyonluk çevre yatırımı

Avrupa Birliği (AB), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Konya Katı Atık Yönetimi Projesi tanıtıldı. 21.2 milyon euroya mal olacak projenin yüzde 72'lik tutarı ise AB tarafından karşıılanıyor

Konya Katı Atık Yönetimi Projesi tanıtım toplantısı Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Proje kapsamında Aslım Katı atık depolama alanının rehabilitasyonu, yeni katı atık depolama alanı, katı atık transfer istasyonu, katı atık sızıntı suyu arıtma tesisinin yapımı ve bu tesislere ait ekipmanların alımı yapılacak.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Daire Başkanı Ferruh Parmaksız yaptığı konuşmada proje kapsamında Konya'nın 20 yıllık ihtiyacını karşılaması planlanan 3.1 milyon metreküp kapasitesindeki düzenli depolama sahası inşaatının yapılacağını belirterek, "21.2 milyon euroya mal olacak Projenin yüzde 72'lik kısmını AB katkısıyla, yüzde 8,4'ü bakanlığımız tarafından, yüzde 19,6'sı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Projenin paydaşları olarak Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB Yatırımları Daire Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi bulunmaktadır. Projemizin istenilen niteliklerde ve bir an önce gerçekleştirilebilmesi için tüm paydaşların görev ve sorumluluklarını hatasız bir şekilde yerine getirmesi beklenmektedir" şeklinde konuştu.

11.20141220095637.jpg

YER TESLİMİ YAPILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yeni Yerel Yönetimler Yasası ile belediyelerin yükümlülüklerinin arttığını belirterek, "Yapılacak düzenlemelerle ilçe katı atık yönetim projelerini de hayata geçirmek istiyoruz. Bu projelerde de bakanlığımızla işbirliği yapmak istediğimizi belirtiyorum. Bakanlığımızın yeni yapısı ile bu tür büyük projelerin çıkacağını düşünüyorum. Bu projeyi şehrimize kazandırdığı için bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından 172 hektarlık bir alanda Karatay Saraçoğlu Mahallesi'nde kurulacak olan projenin yer teslimi imzası atıldı. Projenin 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.