Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Konyasporun sorunlarını aşması gerek

Konyasporun sorunlarını aşması gerek

Bank Asya 1. Ligi'nin 2. haftasında sahasında Kayseri Erciyesspor'u konuk eden ve karşılaşmadan 1-1 berabere ayrılarak ilk hafta deplasmandan aldığı 3 puanın özelliğini zedeleyen Konyaspor, seyircisi önünde düşük not aldı.
Ancak Bank Asya Ligindeki Konyaspor’un öncesinde Pazartesi günü stada geldiğimde dikkatimi çeken ve bir o kadar da üzen olay Konyaspor’un Süper Lig’den Bank Asya’ya düşüşünü bu denli yaşıyor olmaktı.
Gerçekten düşüş sadece sportif anlamda değil sosyal anlamda da kendisini gösterdi. Süper Lig’deki karşılaşmaların havasından sahadaki mücadeleye kadar farklı bir atmosferinin olduğunu söylemeden geçmek haksızlık olur. En başında bir takımın sahasında ligdeki ilk maçını oynaması ve buna gösterilen ilgi olarak ifade edebilirim. Süper Ligde sahamızda oynadığımız ilk maçı düşündüğümde Pazartesinden çok farklı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ama tabi bunlar artık geçmişte kalan hoş sedalar olsa da gelecektekilere ışık tutacak ve bazı şeyleri daha iyi anlamaya vesile olacaktır.
İki lig arasındaki düşüş acısına yüzeysel olarak belirttikten sonra Konyaspor’un görücüye çıktığı Kayseri Erciyesspor maçına yeniden dönmek istiyorum.
Tribünlerde takımını desteklemeye gelen taraftarların tüm çabaları 3 puan için yeterli olsa da sahada sergilenen futbolun yetersizliği stad’tan boynu bükük ayrılmaya neden oldu.
Stad dışında tanık olduğumuz konuşmalarda genel de Konyaspor’un bu futbolla Süper Lige çıkamayacağı, kesinlikle iyi bir forvet oyuncu şeklindeydi.
Ancak ben olaya böyle yaklaşmak yerine iyi ve kötü şeklindeki iki söylem için de erken olduğunu düşünüyorum.
Evet, her şey biranda olacak diye bir kaide yok ancak olması için gayret vermek hiç şüphesiz başta teknik kadro daha sonra futbolcuların elindedir.
Oldukça zorlu bir yönetim ve takım kurma sürecinin ardından başlanan ligde işlerin istenen sevide gitmesi için zamana ve sabır’a ihtiyaç olduğu bir gerçek.
Çünkü hatırlarsak ligin ilk haftasında Gaziantep’ten gelen 3 puan hepimizi mutlu etmişti. Bu doğrultuda bakıldığında iyi ya da kötü bakış açısı için biraz beklemek ve desteği eksiltmemek gerekiyor.
Ligde birbirinden iyi takımların olduğunu biliyoruz. Hatta Bu hafta sonu oynayacağımız maçtaki rakibimizin berabere kaldığımız Kayseri Erciyesspor’u ilk hafta mağlup ettiğini de biliyoruz. Dolayısıyla bu güçlü ve iskeletini oturtmuş takımların karşısında Konyaspor’un biran önce gerekli uyum sürecini en kısa sürede aşması ve şehri hareketlendirecek heyecanlandırıp umutlarını kökleştirecek futbolunu sahaya yansıtmasını diliyoruz.
Bugün sıralamaya ve oynanan futbola bakıldığında hemen hemen herkesin favorisi olan Bucaspor’un bile ileriki haftalarda neler yapıp yapmayacağını bilmek müneccimlik olsa gerek. Bu nedenle değerlendirmeleri yaparken ileriye dönük düşüncelerin hâkimiyeti önemli diye düşünüyorum.
Ayrıca Takımda yer alan ve Süper Lig tecrübesi olan futbolcularımızın da genç oyunculara ağabeylik yapması kaçınılmaz bir gereksinimin yanında büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu iki birlikteliğin tek güç olarak sahaya yansıması olumsuz düşünceleri ortadan kaldıracaktır.
Bunun yanı sıra Başkan Karapınar sorunları olduğunu yaptığı açıklamada açık ve net ifade ediyor. Bu sorunlar gerek yönetimsel gerek takımın teknik sorunları olsa da bunların başarı için zamanında aşılması gerekiyor. Aksi takdirde iğne deliği olan sorun haftalar ilerledikçe daha da büyüyecektir.
Bu anlamda üzerine görev düşenlerin biran önce görevini yerine getirmesi hatırlatmasından sonra Bank Asya 1. Lig'in 3.haftasında 6 Eylül Pazar günü 18 Mart Stadyumu'nda Dardanelspor ile oynayacağımız mücadelede takımıza başarılar diliyor, Kayseri Erciyesspor karşısındaki kaybettiğimiz 2 puanın telafisini beklediğimizi hatırlatıyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR