Konyasporlu halterciler Türkiye Şampiyonu oldu

Konyasporlu halterciler Türkiye Şampiyonu oldu

Konyasporlu halterciler Nevşehir’de 30 Temmuz - 04 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Halter Şampiyonasında büyük bir başarı elde etti.

 

41 ilden 319 erkek ve 153 bayan olmak üzere toplam 472 sporcunun katıldığı şampiyonada yeşil-beyazlı sporcular iki Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye 2.liği ve bir Türkiye 4.lüğü elde etti.

U15 kategorisinde 96 kilogramda yarışan Sami Baki Kıymet, koparmada 105 kilogram, silkmede ise 125 kilogram kaldırarak Türkiye şampiyonu oldu.

Yıldızlar 102 kilogram kategorisinde podyuma çıkan Kadir Akın, koparmada 116 kilogram ve silkmede 145 kilogram kaldırarak Türkiye ikincisi oldu. Kadir Akın aynı zamanda yapmış olduğu derecelerle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (Tohm) kotasını da geçti.

U17 kategorisinde + 102 kilogram da podyuma çıkan Ali Oflaz ise koparmada 116 kilogram ve silkmede 155 kilogram kaldırarak Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Ali Oflaz bu dereceleriyle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi kotasını geçti.

U17 kategorisinde 61 kilogram da podyuma çıkan Muhammet Bahadır Sevgi ise büyük bir şanssızlık yaşayarak kıl payı bronz madalyayı kaçırdı ve 4. Oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.