Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyasporda yeni dönem, dahası Yılmaz Vural dönemi başladı.

Konyasporda yeni dönem, dahası Yılmaz Vural dönemi başladı.

Aslında Yılmaz Vural seçimi çok doğrumu, elbette ki tartışılır.. Ancak, içerisinde bulunulan kritik durum nedeniyle tek seçin Vural olmalıydı, nitekim öylede karar verildi..
Bucaspor maçının ardından teknik direktör Ziya Doğan ile yolları ayırma zorunluluğunda kalan Konyaspor yönetimi, bu saatten sonra yapılacak en doğru yolu izledi ve Vural’da karar kıldı.. Vural’ına yapacağı nedir, takıma hava vermek, ‘aslanlarım, koçlarım çıkın oynayın’ deyip Konyaspor 11’ini sahaya sürmek olacaktır.
Ama, inanıyorum ki, Konyaspor Ziya Doğan döneminden daha iyi futbol oynayarak ligde kalma ümitlerini sezon sonuna kadar sürdürecektir. Konyaspor’a yakışan da bu olmalıdır. Yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcusu el ele vererek, Konya’nın vereceği destekle yeşil-beyazlı takımı sezon sonunda Süper ligde bırakacaktır.  Ancak, bunun için de tüm Konya’nın kenetlenmesi ve takımın başarısına odaklanması gerekir. Başarı, ancak birlikten gelir..   
Konyaspor için, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı da bu açıdan büyük önem taşımakta.. Yeni teknik direktörle ilk maça çıkacak olan Kartallar, taraftarların vereceği destekle Konyaspor’u uçurarak kendilerine güvenenleri ümitlendirerek nefes aldıracaklardır..
İstanbul BŞ maçında tribüne gelenler inanıyorum ki çok değişik, bir görüntüyle karşı karşıya kalacaklardır.. Bu nedenle Konyaspor’a gönül veren herkesin bu karşılaşmayı kaçırmamalarını tavsiye edebiliriz.
xxx
Teknik direktör Ziya Doğan, geçtiğimiz sezonun son 7 haftasında büyük ümitlerle başladı göreve.
Ziya hoca bunu da boşa çıkartmadı.. Konyaspor, Ziya Doğan ile çıktığı Bank Asya 1. lig ve baraj maçlarında oynadığı 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak adını Süper Lige yazdırdı. Ziya Doğan ve Bahattin Karapınar başkanlığındaki yönetim kurulu, şampiyon takımın başında yer almaları nedeniyle tarihe isimlerini yazdırdılar.
Konyaspor yönetim kurulunun, yapılan olağanüstü genel kurulda güven tazeleyerek, yeni takviyelerle göreve yeniden gelmesinin ardından teknik direktör Ziya Doğan ile devam kararı çıktı.. 
Yönetim ve teknik direktör Ziya Doğan, zaman azlığını ile sürerek yeterli transfer yapamamaktan yakındılar..  Aslında bu çok önemli bir bahane değildi.. Ama, Konya olarak kabullendik. Başarısız geçen ilk yarının ardından, ara transferde kadronun takviye edilmesi gündeme geldi.. Ne yazık ki zaman olmasına karşın; bu kez beceriksizlik sonucu istenilen transferler gerçekleştirilemedi. Evet 11 futbolcu transfer edildi ama, hem nokta transferler yapılamamış, hem de yine geç kalınmıştı. Nitekim teknik direktör Ziya Doğan’da görevde kaldığı süre içerisinde hep transferde geç kalmalarından yakındı.  
Oysa, en büyük suçu kendisinin, Başkan Bahattin Karapınar ve sayıları 3’ü geçmeyen yöneticilerindi..
Artık günah çıkarmaya gerek yok. Ziya hoca yanlışlarıyla, doğrularıyla gitti. Kendisine teşekkür ediyoruz. .
Ancak, bizi üzen taraf, Doğru bildiklerini, haklı olanları yazan gazeteci arkadaşlarımızın suçlu ilan edilmesi oldu.. Ziya hoca her konuşmasında Konya basınına çattı, kendi başarısızlıklarını onlara ödetmeye kalktı.. Giderken de Konya basınını yerden yere vurdu. Ama, ona Ziya Paşa'nın ünlü sözleriyle yanıt vermek gerekir. “Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Görünür şahsın rütbe-i aklı eserinde.” Evet, Konyaspor bu sezon Ziya hoca ile çıktığı 21 maçta sadece 3 galibiyet almadı mı?..
Transferler yanlış, transfer eksik. Konyaspor bu kadro ile bir yere varamaz. Ziya Doğan ile yollar ayrılmalı şeklinde görüşlerini apaçık dile getiren basın mensupları suçlu olurken, yalakalık yapan, tüm olumsuzlukları toz pembe göstererek takımı bu duruma getiren gazeteciler ise baş tacı edildi.
Teknik direktör Ziya Doğan çok iyi insandır, şereflidir, onurludur. Kimsenin kişiliğine diyeceğimiz yok. Doğan’ın son basın toplantısına katılan Başkan Bahattin Karapınar’ın, “bazı basın mensubu arkadaşlarımız senin hakkında haksız yazılar yazarak üzdüler. Onlar adına senden özür diliyorum” şeklinde konuşması bizi daha da üzdü.. Zaten, biz kendisinden fazla bir şeyde beklemiyoruz. Ne diyelim, Allah sayın Karapınar’ı da çok sevdiği Ziya hocasına kavuştursun. Tabi ki, bunun altında, başkan Bahattin Karapınar’ın kendini kurtarma operasyonu gerçeği yatmakta.
Yazık, hem de çok yazık.. Zaten son yıllarda bu Ülke’de haklıları yazmak ne zaman doğru oldu ki.. 
Bunu Konyaspor’da apaçık bir kez daha yaşadık.. Ne deseydik, Konyaspor’da her şey doğru yapılıyor. Konyaspor bu kadro ile zirveyi zorlar, Avrupa kupalarına katılır mı? deseydik.. Kusura bakmayın Konyaspor’un iyiliğini isteyen, doğru yola girmesi yönünde hareket eden hiçbir gazeteci bunu yapamaz, yapmamalı da.. Yapmayanların sayısı daha az.. Yapanların sayısı ise, daha çok. Onların kim olduğunu tüm Konya biliyor. Ümit ederiz ki Konya kenetlenir ve Konyaspor ligde kalır. Yoksa Başkanından yöneticisine, teknik adamına ve  gazetecisine kadar herkes sezon sonunda kendi vicdanlarıyla karşı karşıya kalacaklar ve bunun sorumluluğundan kurtulamayacaklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR