Konyaspor'a tarihi görev

Konyaspor'a tarihi görev

Atiker Konyaspor’un ülke sıralamasında Türkiye'nin doğrudan rakibi Belçika’nın temsilcisi Gent’i yenmesi 2018 için büyük bir anlam ifade ediyor. Konyaspor Gent'i yenerse Türkiye ülke sıralamasında Belçika'yı geçecek

UEFA, 2018-19 sezonunda sadece ilk 10 sıradaki ülkelerin şampiyonlarını doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne alacak. Dört takımın gruplarda son maçlarını oynayacağı bu hafta yola devam şansı olmayan  Atiker Konyaspor’un ülke sıralamasında doğrudan  rakibi Belçika’nın temsilcisi Gent’i yenmesi ve elenmesine yol açması bu nedenle çok önemli.Bu hafta Avrupa Kupaları’nda yola devam eden dört Türk takımı grup etabında son maçlarına çıkacak. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kiev ile Ukrayna’daki randevusunda “Yola devam” demeye çalışacak. Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe Feyenoord deplasmanında, Osmanlıspor da Ankara’daki Zürih maçında gruptan çıkmak için gereken sonucu arayacak. İddiası kalmayan Konyaspor ise Belçika temsilcisi Gent’i ağırlayacak.

YENİ FORMATA GEÇECEK

Maçlar üç Türk takımı  için kupalarda devam etmek için önemli konumda. Ayrıca dört takımın alacağı puanların Türkiye’nin UEFA sıralaması için de büyük önemi var. UEFA 2018-19 sezonundan itibaren yeni bir formata geçeceğini açıkladı. Buna göre UEFA sıralamasındaki ilk dört ülkenin liginde ilk dört sıraya girenler doğrudan gruplara girecek. Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve Avrupa Ligi şampiyonu ile gruplardaki 32 takımdan 18’i dolacak. Gruplarda kalan 14 kontenjanın nasıl kullanılacağı resmen açıklanmadı.Edinilen bilgilere göre; UEFA sıralamasında 5 ve 6’ncı ülkelerin ikincileriyle, 5-10 arasındakilerin şampiyonları doğrudan girecek şeklinde haberler yer alıyor. Lig şampiyonları arasındaki elemelerden dört, diğer eleme yolundan da iki takımın eklenmesiyle 32 takım ortaya çıkacak.

BELÇİKA

Spor Toto Süper Lig’ini bu sezon şampiyon bitirecek takımın Şampiyonlar Ligi’nde gruplara girmesi için Türkiye’nin ilk 10 sırada yer bulması gerekiyor.  Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonlarının liglerinden direkt gruplara kalifiye olması bu tabloyu değiştirebilir. Türkiye, son beş yıllık UEFA sıralamasında halen 10’uncu sırada. Hemen üstümüzde Konya’nın rakibi Gent’in ülkesi Belçika, onun da bir üstünde Beşiktaş’ın rakibi Dinamo Kiev’in ülkesi Ukrayna var. Dolayısıyla bütün Türk takımları gibi Konyaspor’un da alacağı galibiyetin sıralama için çok büyük önemi var. Konya kazanır, diğer Türk takımları da Belçika ekiplerinden 5 puan fazla (iki galibiyet, bir beraberlik) alırsa sıralamada  Türkiye Belçika’yı da geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.