Konyaspor'a nazar değdi

Konyaspor'a nazar değdi

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında temsilcimiz Torku Konyaspor, kendi saha ve seyircisi önünde Osmanlspor'u konuk etti. Lig'in çıkış yapan iki takımının mücadelesinde puanlar paylaşıldı

İLK YARI GOLSÜZ BİTTİ

Karşılaşmaya Torku Konyaspor başladı. 5. dakikada yaklaşık 25 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Torje’nin doğrudan kaleye gönderdiği şut az farkla üstten auta çıktı. 23. dakikada Lawal'dan kaptığı topla ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda Ali Çamdalı'nın çektiği şut kaleci Ahmet Şahin'de kaldı. 34. dakikada Bajic'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Holmen'in vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı. Bu yarıda iki takımın çabaları skoru değiştirmedi ve takımlar soyunma odalarına 0-0'lık sonuçla gittiler.

İKİNCİ YARI VE İKİ KARŞILIKLI GOLLER

İkinci yarıya konuk takım başladı. 47. dakikada sağ kanattan Torje’nin kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisinde topa iyi yükselen Uğur’un kafa vuruşunu kaleci Serkan son anda kurtardı. 60. dakikada Osmanlıspor’un geliştirdiği atakta savunmadan seken topu kaleyi cepheden gören noktadan doğrudan kaleye gönderen Ndiaye’nin şutunu kaleci Serkan güçlükle kornere çeldi. 61. dakikada sağ kanattan Torje’nin kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisinde topa yükselen Lawal’ın kafa vuruşu kaleci Serkan’da kaldı.62. dakikada Torku Konyaspor’un geliştirdiği atakta ceza sahası içerisinde Bajic’in sert şutunda top kaleci Ahmet’te kaldı. 64. dakikada Torku Konyaspor ceza sahası içerisinde Aminu ile kısa paslaşmalar yapan Rusescu, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu Osmanluspor 1-0 öne geçti. 67. dakikada Douglas'ın uzun pasını Uğur uzaklaştırmak istedi ancak araya giren Ömer Ali, topu kaptıktan sonra sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girdi. Sağ çaprazda kaleci Ahmet Şahin'i de geçen Ömer Ali meşin yuvarlağı filelere yolladı ve skor 1-1 oldu. 76. dakikada sağ kanattan Delarge'nin yaptığı ortada ön direkte topla buluşan Aminu’nun çektiği şutta top az farkla üstten dışarı çıktı. 90. dakikada sol kanattan Douglas’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına inen topu Osmanlıspor savunması karşıladı. 
 
TORKU KONYASPOR: 1 - OSMANLISPOR: 1 (MAÇ SONUCU)
 
 
20160213aw659189_01.jpg
 
 
2 PUAN KAÇIRDIK
 
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman sıkışık fikstürde Osmanlıspor ile oynamayı pek tercih etmediğini belirterek, “Arka arkaya 10. maçımızı oynuyorduk. Bununla beraber son iki maçını kazanmış son derece formda bir rakip vardı. Aynı zamanda ön taraftaki oyuncularıyla beraber rakipler için tehdit edici bir deplasman takımı vardı karşımızda. Özellikle maçın başlarında bizi hırpalayacaklarını biliyorduk. Bizim amacımız rakibin gücünü azaltarak maçı ikinci yarıya taşımaktı. İkinci yarıda kendi organizasyonumuz ve fizik gücümüzle avantaj sağlamak istiyorduk. Genel olarak maç bu şekilde devam etti. Ancak işimizi bozan yediğimiz gol oldu. Ondan sonra verdiğimiz reaksiyon iyiydi. Hatta öne geçmek için de birkaç pozisyonumuz da oldu. Bunların yanı sıra Osmanlıspor maçın hiçbir dakikasında maçı bırakmadı. Aynı şekilde öne geçtikleri gibi beraberlik sonrası yine öne geçmek için fırsatları yakaladılar. Maç öncesi bakıldığı zaman içeride oynadığımız ve arka arkaya kazandığımız maçlara bakacak olursak 2 puanı kaçırdığımız için üzgünüz. Ama diğer taraftan böyle bir takıma karşı geriye düştükten sonra tekrar eşitliği sağlamak kazanmak için oynamaya çalışmak bizim bugünkü artılarımızdan bir tanesiydi” dedi.
 
SON BÖLÜMDE ZORLANDIK
 
Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da, ligin en formda ekibi ve alan sıkıştırma konusunda iyi takımlardan biriyle karşı karşıya geldiklerini ifade ederek, “Kora kor bir mücadele oldu. Müsabaka Konyaspor’a ve zaman zaman bize gelgitler yaşattı. Ama sonuçta her iki takım da beraberlikle sonuçlanan bir maç oynamış oldu. Bu maç bize özgüven konusunda ve disiplin konusunda çok şeyler öğretti. Bunu da Konyaspor’a borçluyuz. Çünkü çok disiplinli, topun arkasına çabuk gelebilen iyi bir takımla karşılaştık. Özellikle rakibin oyuncu değişiklikleri bizi oyunun son bölümünde zorladı. Bizim gibi alttan kurtulmaya çalışan takımlar için deplasmanda alınan puan her zaman önemli puandır” dedi.
 
 
İLK 11'LER
TORKU KONYASPOR: Serkan, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, A. Çamdalı, Holmen, Ömer Ali, Traore, Meha, Bajic.
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
 
OSMANLISPOR: Ahmet, Vrsajevic, Uğur, Numan, M. Bayır, Musa, Lawal, Umar, Ndiaye, Torje, Rusescu.
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Reşit Akçay
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.