Konyaspor yapılandırma için görüşüyor

Konyaspor yapılandırma için görüşüyor

TFF Başkanı Nihat Özdemir NTV’de canlı yayında konuştu. Özdemir yapılandırma için "Fenerbahçe, Antalya, Konya görüşmeler devam ediyor. Tahmin ediyorum 15-20 gün içinde bu 8 takımın yapılandırması yapılacak ve bu iş bitecek" ifadelerini kullandı

Ülke futbolundaki zorlukların üstesinden kolaylıkla geleceklerini dile getiren Başkan Nihat Özdemir, şöyle konuştu:

Bütün kulüplerimizle bir araya geldik. Bunları konuştuk. Tartıştık. Yola çıktık. Bu cezalara gelince neler var? İhtarla başlıyor. Kadro sınırlaması geliyor. Bir kulübümüz transfer yapacak fakat biz ona lisans vermediğimiz için oynatamayacak. En sonu puan silme… Verilecek… Olacak… Bankalar Birliği bunları bizden istedi. Bir şahsın kararına göre değil. Lisans yönetmeliğine göre devam edecek. Artık kulüplerimizi yalnız bırakmadık. Eğitim vererek yolumuza devam ediyoruz. Şahıs sorumluluğu verme yetkimiz yok. Belki Kulüpler Birliği yasasında bu girebilir. Görüyorum ki Bankalar Birliği'nin yapmış olduğu yeniden yapılandırmada yöneticiler ve başkanlar sorumlu veya kefil olabiliyor. Gelirlere bakılıyor. Harcama limiti veriliyor. Biz uyum içerisinde çalışarak mali disipline getirmeye çalışıyoruz kulüplerimizi… 18 takımlı bir ligiz. 10 kulübün yapılandırmaya ihtiyacı yok. Hepsi 8 takım. Diğer 10 takımda sıkıntı yok. Yapılandırma istemiyorlar. Kasımpaşa, Başakşehir, Sivasspor şirket… Gençlerbirliği şirket… 10 takımın yeniden yapılandırmaya ihtiyacı yok. Fenerbahçe, Antalya, Konya görüşmeler devam ediyor. Tahmin ediyorum 15-20 gün içinde bu 8 takımın yapılandırması yapılacak ve bu iş bitecek.

BORÇ 60 MİLYON OLARAK İBRA EDİLMİŞTİ

Konyaspor’da haziran ayında gerçekleştirilen genel kurulda kulübün borcu da açıklanmıştı. Yeşil-beyazlı ekibin toplam borcu 71 milyon 556 bin lira olduğu, kulübün kasasında bulunan varlıklar ve alacaklar toplamı ise 11 milyon 74 bin olarak açıklanmıştı. Borç alacak farkı ise 60 milyon 482 bin. Konyaspor’un yıllık bilançosu da olağanüstü genel kurulda delegelere sunuldu. Yönetimin delegelere sunduğu bilgilere göre Konyaspor geçen sezon 165 milyon lira gelir elde etti. Göreve gelinen dönemden itibaren gerçekleşen giderler ise 191 milyon lira olarak gerçekleşti. Yıllık zarar ise 26 milyon lira. Yıllık zararın en önemli sebebinin kur farkları ve mali giderler olduğu açıklanmıştı. Konyaspor bu borçları yapılandırmak için TFF ile görüşmelerini sürdürüyor.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum