Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyaspor ve hayallerimiz!

Konyaspor ve hayallerimiz!

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Young Boys-Fenerbahçe maçını izlerken, Konyaspor aklıma geldi.. Elimde olsa, o takımı getirip Konyaspor’un yerine koymak isterdim. Tabiî ki, bu olamaz. Ama, golcü dışında tam bir takım görüntüsü veren ve sahada, 90 dakika boyunca futbolun gereksinimlerini yerine getiren Young Boys, genç kadrosuyla, futboluyla beni büyüledi.. Evet, o takım elbette ki Fenerbahçe’nin rakibi olamaz, ancak, Konyaspor’un öyle futbol oynamasını çok isterim..

Konyaspor yönetimi çok transfer yaptı.. İçlerinde fazla, hatta yetersiz olanlarda var. Hatta, o kadar oyuncunun yerine 10-12 tane daha kaliteli oyuncu alınmış olsaydı içimiz daha rahat olacaktı..
Ama ümidimiz sürüyor.. Takımı görmeden yorum yapmak yanlış olur diye düşünüyorum.. Sabırlı olmalıyız. Lig, ilk 3-5 hafta sonra oturmaya başlar. O döneme kadar Konyaspor’a avans vermeliyiz. Ama, bu demek değildir ki, 5 hafta da hiç puan almayalım. Bunu düşünmek bile istemem. Öyle olursa ki, biz Konyaspor’a inanıyoruz, o zaman işimiz çok zor demektir.. O koşullarda yapılacak en iyi iş de, vakit geçirmeden, daha kaliteli yeni transfer yapmak olmalıdır.

Başkan Bahattin Karapınar, Avusturya kampını değerlendirirken yaptığı açıklamada, dirençli bir takım olduklarını, yeni transferlerle daha da güçlendiklerini, hedeflerinin markalaşmış ve kaliteli  bir Konyaspor’u oluşturmak olduğunu dile getirdi. 
Konya’nın ortak dileği de bu.. Gönülden istiyoruz, dirençli, ligi sallayacak bir Konyaspor izlemeyi. Ama, gerçekleri de görmemiz gerekiyor. İleride korkulu rüya görmemek için gerekli tedbirleri şimdiden almamızda yarar vardır.
Para konusu da bu planın içerisinde yer alıyor.. Konyaspor’da ekonomik sıkıntı sürüyor. Bir yandan borçlar ödenecek, diğer yandan Eylül ayında futbolculara peşinatlar verilecek. Kasada para var mı? yok.. O zaman, bu konuda da gereken yapılmalıdır..
Bir kez daha söylüyorum, Konya’yı yönetenlerle birlikte, Konyaspor yönetim kurulu, kurumlar, iş adamları, sanayiciler Konyaspor’un geleceği için ellerini ceplerine atmalı.. Futbolculara karşı ödemeler zamanında yapılmalıdır. Bu aynı zamanda Konyaspor’un vizyonunu geliştirecek, güven sağlayacak ve takımın önünü açacaktır.. 

Konyaspor, Bursaspor maçıyla açacak lig perdesini..
Zor bir karşılaşma.. Biri geçen yılın Süper lig şampiyonu ve kadrosunu kaliteli oyuncularla takviye eden, Şampiyonlar ligine katılacak Bursaspor.. Diğeri ise, Süper lige bir yıl aradan sonra yeniden dönen Konyaspor..
Karşılaşma her iki takım açısından da önemli.. Konyaspor’da, Bursaspor’da sezonun ilk maçını kazanarak lige iyi bir giriş yapmayı amaçlamakta.. Ligler de ilk hafta maçlarının sonucunu kestirmek çok zor.. Bursaspor ile Konyaspor arasında her ne kadar güç farkı varsa da Konyaspor’un Bursa deplasmanından puan çıkarmaması için de bir neden göremiyorum.. Dirençli, inançlı, takım olan ve kendi futbolunu sahaya yansıdan bir Konyaspor’un Bursaspor’dan puan alması sürpriz olmamalıdır. Konyaspor, her dönemde büyük maçların takımı olduğunu göstermiştir. Bunu Bursa deplasmanında bir kez daha yaşatacaklarına inanıyorum..      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR