"Konyaspor Retro" projesi

"Konyaspor Retro" projesi

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanlığına aday olan Mustafa Oral düzenlediği geniş kapsamlı bir toplantı ile adaylığını açıkladı. Oral projeleri ile taraftarları heyecanlandırırken Atiker Konyaspor’u her anlamda başarılı bir marka haline getireceklerinin sözünü

 

 

 

 

 

 

Konyalı iş adamı Mustafa Oral Atiker Konyaspor başkanlığına adaylığını Selçuklu Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlediği geniş katılımlı bir toplantı ile açıkladı. Oral ekibi ile birlikte hazırladığı projeleri kamuoyu ile paylaştı.

KONYASPOR RETRO PROJESİ

Başkan adayı Mustafa Oral Konyaspor Retro adını verdikleri proje hakkında şunları söyledi:

Bu olağanüstü genel kurul Konyaspor açısından tarihi bir eşiktir. Uzun süre sonra birden fazla aday yarışacak taraftarımızın ve camiamızın sürece katılacağı bir dönemdeyiz. Daha önce yönetimde yer almış Konyaspor'un en başarılı dönemlerinde bu kulübe hizmet etmiş bir ekip ve bu ekibe çok değerli isimlerin katılımıyla Konyaspor'un yönetimine talip olmaya karar verdik.Seçim kampanyamıza da ekibimizin yönetim anlayışını felsefesinin yansıtması açısından Konyaspor Retro ismini verdik retro kavramı itibariyle geçmişten ilham alan yenilikler anlamına gelmektedir. Biz de Konyaspor tarihinin en başarılı dönemlerinde kulübe hizmet etmiş bir ekip olarak Konyaspor altın çağını yaşatan anlayışa dönmeyi arzu ediyoruz Konyaspor retro projesi ile üreten kendi kaynaklarını oluşturan endüstriyel futbolun doğrulama yapan bir kulüp modeline geçiş yapacağız.

Bildiğiniz gibi Türk futbolu ekonomik ve sportif açıdan sürekli irtifa kaybetmektedir. Üretmeden tüketme devri sonra ermiştir. Ortaya koyacağımız yönetim felsefesi ile Türk futbolunu içten içe çürüten hastalığın Konyaspor bölümünü tedavi etmeyi amaçlıyoruz. Atiker Konyaspor’a uzun yıllar hizmet ettik. Camianın ve taraftarımızın ne istediğini de çok iyi biliyoruz. Modern futbolun doğrularını camiamızın dinamikleri ile harmanlayarak doğru bir modelle Konyaspor’u geleceğe taşıyacağız. Profesyonel yönetim anlayışına inanan, görev ve sorumluluk paylaşımına büyük önem veren bir yönetim olarak, felsefemizin detaylarını ekip arkadaşlarımız birazdan yapacakları sunum ile sizlere aktaracak. Dikkat ederseniz bu güne kadar ne olduğu ile ilgili, birilerini suçlayıcı, camiamızın birliğine zarar verici herhangi bir yaklaşım içinde değiliz. Çünkü ben ve ekip arakdaşlarımız kavgadan, kısır tartışmalardan çok vizyona önem veriyoruz. Konyaspor’u yakın geçmişte olduğu gibi bütün ülkenin sempati duyduğu, takdir ettiği bir kulüp haline getirmeyi görev edineceğiz. Bu bir öze dönüş hareketidir. Çünkü doğru vazgeçilmezdir.

BU SEÇİM KAMPANYASI DEĞİL PROJEDİR

Mustafa Oral’ın yönetiminde yer alan Ömer Korkmaz “Konyaspor Retro” bir seçim kampanyası olmadığını ve bir proje olduğunu söyledi. Korkmaz: “Bizim ilk hedefimiz filizlenmeye başlayan ancak bu sezon darbe gören Konyaspor modeline geri dönmek. Başkanımız da biraz önce değindi. Türk futbolu büyük bir ekonomik girdaba doğru savruluyor. Bir yandan finansal fair play baskısı, bir yandan mali çarpıklıklar sistemi tıkanma noktasına getirdi. Futbolumuzun en acil çözüm gerektiren tarafı ekonomi yönetimidir. Üretme kültürünü geri kazanmak zorundayız. 5 kazan 10 harca alışkanlığı çökmüştür. Transfere endeksli, kulübü borçlandırarak yönetme anlayışı bir ülke gerçeği haline gelmiş. Ne kadar sürdürülebilir bu? Alt ligler böyle yönetilip kaderine terk edilen köklü kulüplerle dolu. Pek çok kulüp dış kaynak bulmadan ayakta kalamayacak durumda. Mesela şu anda Konyaspor’un mali durumu göz önüne alındığında yönetime talip olacak ekibin önemli bir ekonomik sorumluluğu üstlenmek zorunda. Bizim listemizin ekonomik seviyesi yüksek ancak arkadaşlarımız ekonomik olarak güçlü olduğu için değil yüksek vizyona sahip oldukları için buradalar. Bizim temel felsefelerimizden biri de ekonomik olarak kendine yeten hatta kar eden bir kulüp. İlk yılımız var olan tahribatı ortadan kaldıracak restorasyon sezonu olacak. Sorunların çözümünden sonra üreten kulüp modeline doğru geçiş yapacağız. Problemlerle anılan bir Konyaspor’dan çok sportif başarılarla, transfer ve alt yapıdaki doğru adımlarıyla, rekor oyuncu satışlarıyla, sitemiyle, profesyonel yönetimiyle anılan bir Konyaspor planlıyoruz.

Taraftarımız şunu bilmeli ki, Konyaspor Retro projesi bir seçim kampanyası değildir. Bu proje Konyaspor’un bir zamanlar sarsmaya başladığı İstanbul hegemonyasına alternatif bir projedir. Doğru yönetim anlayışı ile Konyaspor’un geleceğini inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı

MUSTAFA ORAL’IN LİSTESİ

Mustafa Oral’ın listesi şu şekilde:

Mustafa Oral (Başka adayı) Hüseyin Polat, Erkan Genç, Ömer Korkmaz, Erhan Gökmen, Fuat Kunduracı, Targun Polat, Hilmi Kağnıcı, Levent Çalık, Mehmet İngör, Kazım İlker Özkan, Hamdi Parmak, Salih Özkan, Osman Öztürk, Recep Altınok, Yusuf Küçükbakırcı, Mustafa Başoda, Osman Ferhat Büyükbaş, Eyüp Kalaycı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum