Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Konyaspor PANİK'de

Konyaspor PANİK'de

                          

Türkiye Kupasını alan birkaç Anadolu takımı arasına girerek büyük bir başarıya imza atan, spor camiası arasında adından övgü ile söz ettiren Konyaspor ne yazık ki Kahramanmaraş spora yenilerek 5. Tuta çıkamadan elendi.

                Futbolun en öneli yasası, “Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz” düşüncesinden uzak bir anlayışla maça çıkılırsa sonucun böyle olması da kaçınılmaz oluyor.

                Son dört maçında galibiyet çıkaramayan sadece iki beraberlik ile 2 puan toplayabilen Konyaspor da kötü gidişin sinyalleri Başakşehir maçında ortaya çıktı.

                Başakşehir maçı sonrasında yapılan açıklamalarda “Başakşehir sistem takımı” diyerek hafifletici senaryolar öne sürenlerin Kahramanmaraş maçı sonrasında ne diyeceklerinin bir önemi kalmadı.

Kahramanmaraş spor Konyaspor a adeta ders verdi. Futbolun tüm gereklerini yerine getirdi, ayağa pas yaptı, isabetli pas atmayı başardı, top Konyaspor da iken üç oyuncu birden pres yaparak isabetli pas yapmamızı engelledi.

 Tamam, Başakşehir sistem takımı pozisyona giremedik, bunu anlıyorum. Peki;  Kahramanmaraş ne takımıydı. Bu maçı pozisyona girmeden tamamlamayı bana izah edecek biri varmı?

Ayıp demeye bile dilim varmıyor, Kahramanmaraş’ a kadar giderek takımlarını destekleyen taraftarların başını önlerine eğdirdiniz, bunu nasıl izah edeceksiniz.

Tek kelime ile AYIP.

PANİK BAŞLADI

                Ligin ilk haftalarında istediğiniz puanları alamaz iseniz ilerleyen her haftada sabırsızlık had safhaya ulaşır, sabırsızlık beraberinde panik getirir, panik de başarısızlık getiri ve geçen yıl yaşadığımız sıkıntılar yaşanmaya başlar, DİYEREK KAÇ HAFTA ÖNCE UYARILARIMI YAPMIŞTIM.

Takımların zaman zaman geçiş dönemleri vardır, bu geçiş dönemleri çok sıkıntılı olur, bir iki başarısız sonuç, her kesimin kendine olan güvenini bir anda yok eder.

Ne yazık ki Konyaspor da panik başladı. Beraberinde sabırsızlık, ardından başarısızlık gelmeye başladı. İşin üzücü yanı takımın her geçen gün daha iyiye gitmesi gerekirken daha kötüye gitmesi.

Kişiler üzerinden eleştiri yapmam. Ne yazık ki Rıza hoca kenarda Hababam sınıfındaki Şener Şen gibi Kemal Sunal’ a Kung Fu öğretiyor. Biraz daha heyecanlı, oyunun biraz daha içinde, oyuncuları daha fazla motive etmesi gerekmez mi?

Hiçbir oyuncunun kadro dışına çıkarılmasına, ötelenmesine ve yok edilmesine karşıyım. Hepsi birer değerdir. Kaybetmek kolay ama kazanmak zordur. Rıza hoca ve teknik heyet için de aynı düşüncelere sahibim.

Geçen yıl yaşadığımız sıkıntıları tekrar yaşamaktan endişe ediyorum.

HİÇ YOKTAN İYİ

                Konyaspor’ un Sivas Spor maçına geçmiş maçlarda yaptığı hatalardan ders alarak çıkacağını düşünüyordum.

                Ama çok ders almadığı görülüyor. Gördüğüm kadarı ile teknik ekip ile oyuncular arasında bazı sıkıntılar var. Hafta içinde Kahramanmaraş maçı sonrası Rıza Hoca’ nın oyuncularını suçlaması bunun göstergesi.

                Hoca’ nın bu tür konuşmaları kamuoyunun önünde yapması uyumsuzluğu artırır ve ileriki maçlara yansır.

                Uyarılar oyunculara takım arkadaşlarının yanın da bile değil, baş başa yapılmalı. Bu konuda Rıza hocanın Yönetim tarafından uyarılması gerekir.

                Bütün bu olumsuzluklara rağmen Sivas deplasmanından bir puanla dönülmesi önemli.

                Alınan sonucu hiç yoktan iyi olarak değerlendiriyorum.

                En azından rakibimizle aramızdaki puan farkını muhafaza ettik.

                Ancak son beş maçtır kazanamıyoruz, yine kırmızı kart gördük. Bu iyi değil. 

Ne yazık ki Konyaspor Panik’ de

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR