Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Konyaspor, NİHAYET

Konyaspor, NİHAYET

      

                Sezona iyi bir başlangıç yapan, ilk haftalarda güzel oyunları ile istediği puanları toplayan Konyaspor,  Ankaragücü maçı öncesine kadar son beş maçından galibiyet çıkarmayı başaramadı.

                Bunun sonucu olarak da zaman zaman eleştirilere maruz kaldı. Ankaragücü maçında üç puandan fazlasını alarak 6. Maçında nihayet kazanmayı bildi.

                Bu galibiyet takıma biraz nefes aldırsa da kimse her şeyin yolunda gittiğini söylemesin, zira takım gol atmakta oldukça zorlanıyor.

                Rakip takımın ceza sahası önüne kadar gidiliyor, orada ne oluyorsa son vuruşlarda dikkatsizlik mi, beceriksizlik mi bilemiyorum sonuç alınmıyor.

                Ankaragücü maçı geneline bakıldığında oyunda üstün olan Konyaspor. Buna rağmen rakip kaleye 15 şut atmasına rağmen sadece 3 tanesinin isabetli olması düşündürücü.

                Özellikle ilk yarıda girdiği pozisyonların 2 tanesi değerlendirilse Ankaragücü’nün direnci azalacak ve Konyaspor çok rahat bir galibiyet alacaktı.

% 52 oranla topla oynamada, 391 pas, % 80 isabetli pas sayısı ile önde olacaksın, birçok gol pozisyonuna gireceksin, ancak rakibin kendi kalesine attığı gol ile öne geçeceksin.

Teknik heyetin bu sıkıntıyı mutlaka gidermesi gerektiği kanaatindeyim, yakaladığın pozisyonu gole çeviremezsen olmadık bir gol yersin ve bütün hesapların alt üst olur.

11 HAFTADA 17 PUAN

Geçen sezonun ilk yarısında sadece 15 puan toplan Konyaspor 11 haftada 17 puan toplayarak geçen yıla oranla başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak kaybedilen ve berabere kalınan maçlara bakıldığı zaman yanmamak elde değil.

Konyaspor biraz şanssızlık biraz da beceriksizlik sonucu puanlar kaybetmese, şu anda ligin ilk üç sırasında yer alması içten bile değildi.

Kaybedilen puanlara yanmanın bir anlamı yok artık. Önümüze bakmalıyız, Ankaragücü bizim rakiplerimizden biri olduğu için üç puan 6 puana eşdeğer.

Bu galibiyeti oldukça önemsiyorum, ancak takımın girdiği pozisyonları gole çevirememesi düşündürücü.

Üç puanlık sistemde galibiyet alamazsan bir anda kendini alt sıralarda bulmak mümkün, bu sebeple her maç ciddiye alınmalı ve çok iyi hazırlanmalı.

Bu yıl İsmail Kartal yönetiminde Ankaragücü çok güzel bir ivme kazandı ve üst sıralarda kendine yer buldu.

Ankaragücü’nü yenmek oldukça önemli.

Rıza Çalımbay hocanın “Oynadığımız oyunla 3 puanı hak ettik” cümlesine katılıyorum, hepimiz biliyoruz ki Konyaspor bu yıl kötü oynamıyor.

İyi oynamak önemli, ne yazık ki iyi oynayan değil gol atıp galip gelen puan alıyor.  Bunun yanında kötü oynayıp puan almak daha da önemli.

Ankaragücü maçı bizim kırılma maçımızdı, bu maçtan galibiyetle ayrılmak ileriki haftaları etkileyecekti.

Alınan galibiyet için Rıza hoca ve talebelerini tebrik ediyorum.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR