Konyaspor düşmanı Mete Kalkavan

Konyaspor düşmanı Mete Kalkavan

Yönettiği her maçta Atiker Konyaspor’u doğrayan hakem Mete Kalkavan yeşil-beyazlı ekibin sahasında oynayacağı Galatasaray maçında görevlendirildi.

Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Atiker Konyaspor'un 29 Nisan Pazartesi günü sahasında oynayacağı Galatasaray maçını hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Erdem Bayık yapacak. Zorlu karşılaşmada dördüncü hakem olarak ise Hakan Ceylan görev yapacak.

Kalkavan Konyaspor’un her maçında yeşil-beyazlı ekibin aleyhine verdiği kararlarla dikkat çeken bir isim. Atiker Konyaspor bunun en yakın sıkıntısını Trabzonspor deplasmanında olmayan penaltıyı VAR’a gitmesine rağmen vermesiyle hatırlıyor. Sezonun ilk yarısında deplasmanda Tarbazspor ile oynanan karşılaşmada 72. dakikada Ferhat Öztorun'un hiçbir müdahalesi olmadığı halde Abdulkadir Ömür'ün ceza sahası içinde kendini yere bırakması sonucu hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi. VAR'a giden Kalkavan, kararını değiştirmedi ve penaltı atışının kullanılmasını istedi.

CÜNEYT ÇAKIR UYARDI

Bu kararın ardından Maçın 'VAR' hakemi Cüneyt Çakır Mete Kalakavan'ı pozisyonu incelemesi için uyardı. Çakır "penaltı yok, kararını tekrar gözden geçir" dediği ortaya çıktı. Tüm bunlara rağmen Kalkavan kararından vazgeçmedi ve olmayan penaltıyı verdi.

KONYASPOR’DAN “ŞİMDİ TESCİLLENDİN” MESAJI

Maçın hemen ardından Atiker Konyaspor'un resmi twitter hesabından "Biz daha önce iki kez söylemiştik. Şimdi tescillendin..." paylaşımı yapıldı.

Kalkavan’ın bu yanlı kararından önce de bir çok Konyaspor maçında yeşil-beyazlı ekibin aleyhine verdiği hatalı kararları bulunuyor.

KORKAKSINIZ

Geçen sezon ligin 18.hafta maçında Konyaspor, Trabzonspor'u konuk etmiş bu maçta da hakem Mete Kalkavan görev almıştı. Karşılaşmada Konyaspor cephesi Kalkavan'ın bütün takdir haklarını Trabzonspor'dan yana kullandığını belirterek bir açıklama yayınlamıştı. Mete Kalkavan  maçın hemen başında Ali Turan’a direkt kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etmişti. Aynı maçta Burak Yılmaz'ın attığı ikinci golde ofsayt olduğu daha sonra çıkan görüntülerde tespit edilmişti. Mete Kalkavan 2016 – 2017 sezonunun 17.haftasında oynanan Konyaspor – Galatasaray maçında ev sahibi takım kaptanı Ali Çamdalı'ya ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek oyundan atmıştı. Ali Çamdalı maçtan sonra yaptığı açıklamada, Kalkavan'a Galatasaraylı oyuncuların küfür ettiğini ancak onlara kart göstermediğini, kendisini bu yüzden ‘Korkaksınız' dediğini ve oyundan atıldığını söylemişti. Maçın ardından yaşanan olay uzun süre konuşulmuştu.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum