Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Konyaspor’ da PANİK

Konyaspor’ da PANİK

İkinci yarının başarılı takımı Çaykur Rizespor ile 6 maçtır kazanamayan Konyaspor arasındaki maç hem Konya hem de Rize açısından önemliydi.

Konyaspor kendi hataları ile yediği gollerden hala ders almadı. Nitekim 2. Dakikada, Vedat Muriqi, Filipovic'e yaptığı baskıyla topu önünde buldu ve kaleci Serkan'la karşı karşıya kaldı. Muriqi'in vuruşunda top ağlarla buluştu 0-1.

Rize maça 1-0 önde başlayınca, maçı da uyutmaya aldı. Konyaspor da buna eşlik edince bırakın gol yollarında etkili olmayı, ne oynadığının farkında olmayan bir takım ortaya çıktı.

Buna rağmen Rize akıllı oyunu ve kontrataklarla ciddi tehlikeler oluşturdu. Başka gol olmayınca, ilk yarıyı Rize 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarının 60. Dakikasından sonra topa daha fazla sahip olmaya başlayan Konyaspor, etkili ataklar yapmaya başladı. Ancak gol atma başarısında bulunamadı.

Rakibe yüklenirken ne yazık ki defansımızda açıklar vermeye başladık. Rize de bunu iyi değerlendirdi.

68. dakikada Hurtado'ya yapılan baskı sonucunda Aatif'ın ara pasında Muriqi topla buluştu. Muriqi'in pasında ceza sahasına giren Samudio, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 0-2

Üç haftalık zorlu maçların ikincisinde de evimizde Rize ye mağlup olduk. Maçın geneline baktığımız da, Konyaspor 24 saat oynasa Rize ye bir gol atması mümkün değil görümünde bir oyun sergiledi. Maç da 0-2 tamamlandı.

HARAM OLSUN

Son haftalarda kurallar ayrıcalıklı takımlar lehine kullanılmaya başlandı. Necip’in Amir’e yaptığı hareket penaltıdır, bu düdüğü çalmamak ayıptır, günahtır, yazıktır, en vahimi ise haramdır.

Zira her takım olağanüstü çalışmalar sonrasında müsabakalara çıkıyor. Takımların bir hedefi var. Sahada düdük çalanlar VAR sisteminin başında oturdukları yerden pozisyonları seyredenler, bu insanlara yetki verenler ve göz yumanlar sorumludur.

Birçok sporsever ve yorumcu, yenilen hak sonrasında aynı görüşü dile getirdiler. HARAM OLSUN

Bu itham gerçekten çok ağır, zira sahada bir takımı koruyup diğer takıma haksızlık edenler haramı sadece kendileri yemiyor. Sevdiklerine de haram yediriyorlar ki, esas ağır sonuç budur.

Sesi az çıkan, lobisi olmayan, sadece sahada mücadele vermek, sahada kazanmak isteyen Anadolu takımlarına büyük haksızlıklar yapılıyor.

Hangi birini yazayım. Trabzon, Akhisar, Bursa, Kayseri, Malatya, Göztepe, Fenerbahçe, Beşiktaş maçlarında üst üste bu kadar hata yapılır mı?

Elbette hata değil KASIT. Artık birilerinin bu gidişe dur deme zamanı geldi de geçiyor.

Aykut Kocaman, sürekli olarak belirtiyor. LİGE AYAR VERİLİYOR.

VAR sistemi ile adalet sağlanacak derken, daha beter bir duruma düşüldü. Federasyona güven tamamen yok oldu.

Öyle ki Milli Takımın yeni hocası imzayı atıyor, Federasyon başkanı 10 dakika sonra istifa ediyor. Bu nasıl bir tiyatro. Kim dur diyecek, kim önlem alacak.

Konyaspor’ un beyefendi başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve teknik direktörü sustukça daha da fazla tepemize binmeye başladılar.

Bu kaçıncı sonucu etkileyen hata. Nerede adalet, nerede hak, hukuk savunucuları? Bıktık, usandık artık yeter.

Ancak; Konyaspor da ciddi anlamda düşüşü de göz ardı etmemek gerekir. Aleyhimize yapılan hatalar takımın özgüvenini ortadan kaldırdı, beraberinde panik oluşturdu, panik te başarısız sonuçlar almamıza sebep oldu.

Bu PANİKTEN nasıl çıkarız, bende merak ediyorum.

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR