Konyaspor, Avrupa’ya galibiyetle veda etmek istiyor

Konyaspor, Avrupa’ya galibiyetle veda etmek istiyor

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Avrupa kupalarında önemli rakiplerle oynama şansı yakaladıklarını belirterek, "Bu edindiğimiz birikim ve tecrübeyle...

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Avrupa kupalarında önemli rakiplerle oynama şansı yakaladıklarını belirterek, "Bu edindiğimiz birikim ve tecrübeyle ligin ikinci yarısında olumlu geri dönüşümünü sağlamaya çalışacağız. Bu anlamda hem artıları, hem eksileri olan bir maceraydı" dedi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında yarın sahasında Belçika takımı Gent'i konuk edecek olan Konyaspor'da Teknik Direktör Aykut Kocaman ve yeşil-beyazlı futbolcu Jagos Vukovic düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yarın Avrupa kupalarındaki son maçlarına çıkacaklarını belirten Kocaman, "Başlayan her şey biter diyorlar hakikaten öyle. Başladı ve son maça geldik. Yarın son maçı oynayacağız ve bitecek. Ancak başlarken ki duyguyu söylemek lazım. Sadece Konyaspor değil, Konyaspor'a benzeyen pek çok takım Şampiyonlar Ligi'nde, Avrupa Ligi'nde yer alabilmeyi çok arzu eder. Bunu geçen sezon ki çok güçlü bir performansla elde etmeyi başardık. Gücümüz yettiğince Avrupa Ligi'nde hem şehri hem ülkeyi temsil etmeye çalıştık. Yarın da artık son aşamasına geldik. Son maçımızı oynayacağız. Yarın oynayacağımız 6'ncı maç. Bu 6 maç bizi ciddi anlamda yıpratan bir süreçti. Yorucu bir süreçti. Avantajı olduğu kadar dezavantajları da vardı. Önemli rakiplerle oynama şansı vardı. Oradaki standartları görme ve mücadele etme şansına sahip olduk. Bu edindiğimiz birikim ve tecrübeyi, özellikle ligin ikinci yarısında olumlu geri dönüşümünü sağlamaya çalışacağız. Bu anlamda hem artıları, hem eksileri olan bir maceraydı" diye konuştu.

Kocaman: "Güzel bir veda gecesi yapabiliriz"

Yarınki maçta rakiplerinin mutlakla kazanmak zorunda olduğuna dikkat çeken Kocaman, "Gruptan çıkmak için Braga'dan gelecek sonucu beklemek zorundalar. Bu rakibimiz açısından böyle. Bizim acımızdan böyle değil. Bizim açımızdan önemli olan, geçen sezonun başından itibaren maçın son anına kadar yapabileceğimiz şeyleri yapmak, rakibin de yapacakları şeyi yaptırmamaktır. Taraftarımızın da yanımızda olmasını istiyoruz. Güzel bir veda gecesi yapabiliriz. Skordan bağımız olarak yapabilirsek, bizim için çok iyi olur. Arka arkaya gelecek maç silsilesi için de moral desteği olur" şeklinde konuştu.

Kocaman, Avrupa'da mücadele etmenin kendileri açısından önemli bir deneyim olduğunu ifade ederek, "Biriktirdiklerimiz önümüzdeki günlerde çok iyi işe yarayacak. Burada kalmamalı, dönüşümle beraber ligde yukarılara doğru gidip, seneye ve öbür senede burada Avrupa liginde olmalıyız. Yerel ligi biraz daha ön plana çıkarak güçlü bir şekilde ligde yerimizi alırsak, önümüzdeki yıllarda UEFA'da oluruz" ifadelerini kullandı.

Konyaspor'un başarılı defans oyuncusu Jagos Vukovic ise, "Yarın güzel bir maç olacağını ümit ediyorum. Ümit ediyorum ki yarın taraftarlarımız bizleri yalnız bırakmayıp stadı dolduracaklardır. Kupada şansımız kalmadı ama yarın taraftarlarımız önünde güzel bir mücadele sergilemek istiyoruz. Galibiyet için oynayacağız. Ümit ediyorum önümüzdeki sene, Avrupa kupalarında tekrar yer alacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.