Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyaspor, dönüşü olmayan yola girdi

Konyaspor, dönüşü olmayan yola girdi

Futbolda doğruları yapacaksın ki, maç kazanasın..
Futbolu kurallarıyla oynamak da yetmiyor..
Mutlaka yola çivi koyanlar oluyor..
Karabükspor-Konyaspor maçına baktığımız zaman, Konyaspor karşılaşmaya iyi başladı.. Daha ilk dakikalarda öne de geçti. Ama devamı gelmedi..
Maçın ikinci yarısında ise Konyaspor saha da var mıydı? bilemiyorum.. 
Dedik ya, maç kazanmak için gerekenleri yapacaksın.. Savunmada, orta alanda, forvette iyi organize olacaksın ki, galip gelebilesin..
Tabiî ki, Konyaspor’un Karabük deplasmanında kaybetmesinde organize olamama kadar, hakemin etkisi ve futbolcuların güvensizliği de etken oldu..
Hakem hataları için, bu kaçıncı diye sormak lazım..
Nerede Futbol Federasyonu Başkanı, nerede MHK Başkanı..
Hani futbol kurallarla oynanırdı. Hangi kural, sayın Başkan.. Böyle penaltı, faul vermek var mı?.. Kural bunun neresinde..
Ama, asıl suç Konya’da, Konyaspor’da..
Bu şehir sahipsiz mi?.
Kimsenin sesi çıkmıyor. Sanki üzerimize ölü toprağı serpilmiş.  Merkez nüfusu 1 milyon ama kimse bir araya gelemiyor.. Konyaspor göz baka baka yuvarlanıp gidiyor.. Başkan Bahattin Karapınar ise, ligin bitimine 11 hafta kala seferberlik ilan ediyor.   
Futbolculara gelince;
Konyasporlu futbolcular bu olamaz.. Teknik direktör Yılmaz Vural’ın da maçın hemen ardından söylediği gibi, futbolculardaki güvensizliğe, korkaklığı bir anlam veremedik. Çıkın, oynayın. Kaybedilecekse öyle kaybedin..
Konyasporlu futbolculara düşen, öz güvenlerini kazanarak, yüksek moralle kalan maçlara çıkmak ve 11 haftayı en az kayıpla kapaktır..
Konyaspor dönüşü olmayan bir yola girdi.
Cumartesi günü oynanacak olan Ankaragücü maçı Kartallar için çok önemli.
Bu karşılaşmanın yeni bir başlangıç olmasını bekliyoruz.. Konyaspor, taraftarlarının desteğiyle bu karşılaşmayı kazanacak güce sahiptir.. Her ne pahasına olursa olsun, Ankaragücü karşısında mutlaka galibiyet alınmalıdır.
6 puan değerindeki maçın sonucu, Konyaspor ve Ankaragücü kadar, ligde kalma mücadelesi veren diğer takımları da yakından ilgilendirmektedir. Konyaspor’un alacağı 3 puan, yeşil-beyazlı futbolcular için güven ve moral olurken, rakipleri de moralsizliğe, olumsuzluğa itecektir.
Futbolun gereksinimlerini yerine getiren bir Konyaspor’un Cumartesi günü sahadan galibiyetle ayrılacağına gönülden inanıyorum..
Konyaspor’un kazanması için, taraftarlara da büyük görev düşmektedir.. Sadece, Ankaragücü maçında değil, kalan 11 final niteliğindeki maçta da taraftarlar üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. 
Bu da, sadece takımı desteklemek olmalıdır.. Saha kapatma veya seyircisiz oynama cezalarına olanak vermemek için taraftarlar daha bilinçli davranmalı ve tahriklere kapılmamalıdırlar. Bu bir Konyasporluluk görevidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR