Adem Turan

Adem Turan

Konya’nında hakkıdır

Konya’nında hakkıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 şirketi ilgilendiren önemli karara imza attı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul, Bursa, Ankara ve Adana’da üretim tesisi kuracak olan şirketlere yönelik olarak devlet desteği verilmesine karar verdi.

Bu karara göre, Baykar Makine Sanayi’nin İstanbul’da yapacağı insansız hava araçları ve akıllı sistemler üretim tesisine, Asil Çelik’in Bursa’da yapılacak olan yüksek vasıflı çelik ve süper alaşımlı malzemelerden dövme ürünleri üretim tesisine, Ceyhan Polipropilen’in Adana’da yapacağı üretim tesisine, Kalyon Güneş Teknolojileri’nin Ankara’da yapacağı fotovoltaik güneş paneli üretim tesisine ve TUSAŞ’ın Ankara’da yapacağı rüzgar tüneli tesisine farklı oranlarda vergi, sigorta primi, enerji desteği gibi yardımlar uygulanacak.

Bu desteklerin içeriğine bakacak olursak; Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV  iadesi, Sigorta pirimi işveren hissesi desteği (10 yıl), gelir vergisi stobajı desteği (10 yıl), Nitelikli personel desteği, Enerji tüketim harcamalarının  % 50’si gibi cazip destekler bulunmaktadır.

 4.Organize sanayi bölgesine sahip olan Konyalı sanayicilerimizin de benzeri yatırımları gerçekleştirecek bilgi, beceri ve kabiliyete muktedir olduklarına kesinlikle inanıyoruz.

Bu tür yatırımların sayılarını artırabilirsek istihdam sorununu ortadan kaldırdığımız gibi, diğer tedarik edici esnaflarımızı da kalkındırmış oluruz. Kısaca topyekün kazançlı çıkarız.

 Bunun yanında maneviyatımızı da ihmal etmeyip, manevi kalkınmaya da önem vermemeliyiz.

Zira İslam’ın kalkınma modelinin odak noktasında insan vardır. İnsan, kalkınmanın hem sonucu hem de aracıdır. İnsan kalkınmanın sonucudur, çünkü arzulanan refah onun refahıdır. İçindeki sıradan bir insanın emeğinin karşılığını alamadığı toplumlar, hızlı bir şekilde kalkınamazlar. İnsan, aynı zamanda kalkınmanın aracıdır, çünkü o doğru olana kadar hiçbir şey doğru bir şekilde çalışmaz.

Onun için rahmetli Erbakan Hoca “maddi ve manevi kalkınma” kriterini hiçbir zaman dilinden düşürmemiştir.

Bol kazançlı, bereketli günler dileği ile Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR