Konya’nın yeni gözdesi: SAJA

Konya’nın yeni gözdesi: SAJA

Ramada Otel'in 15. katında hizmete giren Saja Restaurant dünya mutfağından farklı lezzetleri Konyalıların damak tadına sunuyor. Saja Restaurant kaliteden ve lezzetten taviz vermiyor

Konya’da son yıllarda birçok restourant hizmete açıldı. Bu restourantlar genellikle etliekmek ve kebap üzerine iş yapıyorlar. Ama bunların içerisinden bir tanesi farklı yemeklerle Konyalıları buluşturmak için hizmete açılmış. Bu restourantın ismi Saja. Ramada Hotel’in 15. katında hizmete açılan Saja farklı yemekleri ile ilgi odağı oldu. Saja’nın Konya’da çok sevildiğini söyleyen Ramada Hotel Yiyecek İçecek Müdürü Ersun Ersoy, “Saja menüleri ile müşterilerine farklı lezzetler sunuyor” dedi.

SAJA’NIN ANLAMI NEDİR?

Saja Konya’nın en farklı restourantı dile getiren Ersoy, “Saja Endonezya dilinde hem sade hem de şık anlamına gelmektedir. Saja uzakdoğudan esinlenerek açılmış bir restaurant olma özelliğini taşıyor. Menülerimizde uzak doğu esintisini hissedebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

MENÜLERDE UZAK DOĞU ESİNTİSİ

Uzak doğu yemeklerinin yapıldığı eşsiz mekanlardan birisi olan Saja, Konya’da bu anlamda tek olma özelliğini taşıyor. Ersoy, “Saja’da uzak doğu mutfaklarının yemeklerini bulabilirsiniz. Saja’da bulunan yemek çeşitliliğini Konya’da başka restourantta bulmak neredeyse imkansız” sözlerini kullandı."Konya Saja’ya çok çabuk alıştı" diyen Ersoy, sözlerini şu şekimde sürdürdü: "Saja 2016 yılının Aralık ayında açıldı. Kış dönemi çok yoğun talep ğören Saja, yaz aylarında da terasları ile çok aktif olarak beğenilen bir mekan. Teraslarımızda sürekli aktivite var. Saja, yaklaşık olarak 70 metre yükseklikte bir restourant olduğu için eşsiz bir manzaraya sahip. Akşam saatlerinde yemek yemeye gelen müşterilerimiz, gün batımını izleyebiliyorlar.”

Malzeme konusunda Şef Ali Murat Dikmen’in çok seçici olduğunu belirten Ersoy, “Yılların tecrübesini Saja’da müşterilerimizle buluşturan şefimiz Ali Murat Dikmen, mutfağımıza alınacak olan malzemeleri özenle seçtiriyor. A sınıfı malzemeler ile yapılan yemekler çok lezzetli oluyorlar. Restourant olarak ürün kalitemizi en üst seviyede tutuyoruz. Bu kaliteden müşterilerimiz de oldukça memnun” diye konuştu.

ZENGİN YEMEK ÇEŞİTİ İLE HİZMET VERİYOR

"Diğer restourantlarda olmayan zengin menüyü Saja’da bulabiliyorsunuz"diyen Ersoy, “Sahip olduğu fiziki konum Saja’yı diğer restoruntlardan farklı kılıyor. Alışılmış menülerin dışına çıktığı için, yanı uzak doğu mutfağının yemeklerini başka bir restourantta bulmak biraz zordur. Servis kalitemiz, güzel yemeklerimiz ile bir araya gelince Saja sevilen bir mekan haline geliyor” ifadelerini kullandı.

ŞEF’TEN TAVSİYELER

Şef Ali Murat Dikmen’in yapmış olduğu eşsiz yemekler ile hizmet veren Saja Konya tarafından çok sevildi. Bu bağlamda Şef Ali Murat Dikmen ise müşterilere birkaç yemek tavsiyesinde bulunuyor.

SUSHİ

Sushi çeşitlerimizi tavsiye ediyoruz. Biz sushi’yi sebzeli somonlu ve norili deniz yosunu ile yapıyoruz. Soya sosu vasabi sosu ile servi ediyoruz. Vasabi sosu çok keskin ve damakta patlayan

bir sostur. Sushi’yi sevenler Saja’ya bir kez daha geliyorlar. Konya’da sushi’nin eşsiz lezzetini sadece Saja’da bulabilirsiniz.

LEVREK PESTO

İtalyan usulü patates spagetti sarılı levrek pesto’yu da tavsiye ediyoruz. Patatesi spagetti olarak  çekiyoruz. Levrek balığımızın dışına çekmiş olduğumuz patatesi sarıyoruz. Pişirdikten sonra rizotto ve pesto ile birlikte servis ediyoruz.

HİNT USULÜ KÖRİLİ TAVUK
Bu yemeğimiz Hindistana ait bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Kikamasa  sos yapılır. Tavuk butunun içi sebze ile doldurulur. Bu sarılır ve dışı susamlandıktan sonra yağda pişirilir. Tad ve aroması yüksek olduğu için güzel bir yemektir. Tecrübe ve gönülden hizmetin eşsiz sunum ile birleştiği Saja müşterilerini Ramada Hotel 15. kata bekliyor.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.