Konya'nın yarısında elektrik yok!

Konya'nın yarısında elektrik yok!

Konya'daki elektrik krizi sanayiciyi mağdur etti. Sanayide makineler çalışmadı. Elektrik kesintileri yüzünden sanayiciler büyük sıkıntı yaşadı.

Konya'daki elektrik krizi sanayiciyi mağdur etti. Sanayide makineler çalışmadı. Elektrik kesintileri yüzünden sanayiciler büyük sıkıntı yaşadı. ASTIM, Mobilyacılar, Karatay, Marangozlar Sanayi ile Tekstil Pazarı'nda elektrik yok. Elektriklerin kesilmesi sebebiyle doğalgaz ile ısınan evlerde de sıkıntı yaşandı. Normal havalarda bile vatandaşa iyi hizmet veremeyen MEDAŞ, karla birlikte dağıldı. Vatandaş tepkisini sosyal medya üzerinden gösteriyor. Çağrı merkezlerinin telefonları kilitlendi.


MEDAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Elektrik kesintileri üzerine MEDAŞ'tan açıklama geldi. Açıklamada şu bilgiler verildiGörev bölgemizde 25 Kasım 2014 Salı günü etkisini gösteren ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeni elektrik kesintileri meydana gelmiştir. Olumsuz hava koşullarından dolayı kapalı olan yollar çalışmaları etkilemektedir. Elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgeler, nedenleri ile aşağıda yer almaktadır.

Çumra; Çumra ilçemize bağlı Alemdar, Abditolu, Fethiye, Büyükaşlama, Uzunkuyu mahalleleri, enerji nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı enerjisizdir. Akören; Akören ilçemiz ve bağlı mahallelerini besleyen enerji nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı Akören ve bağlı mahalleleri enerjisizdir.

TEİAŞ KAYNAKLI ARIZALAR VAR

Meram ilçemizde Konya 1 Tm ile Konya 4 Tm Arasındaki 154 Kv’luk iletkenin kopması sonucu kesinti meydana gelmiş olup Alakova, Yenibahçe, Kaşınhanı, Yeni Kaşınhanı, İstasyon, Boruktolu, Çarıklar, Karaaslan Aybahçe, Loras, Telafer, Çomaklı mahalleleri ile Ladik, Altınekin ve Cihanbeyli'nin bir kısmında enerji yoktur. Selçuklu ilçemizde TEİAŞ hatlarında meydana gelen arıza nedeni ile Erenköy, Silleak, Hocasinan 100. Yıl, Akşemsettin, Hanaybaşı, Buhara, Sakarya, Ferit Paşa, Nişantaşı, Yazır, Selahattin Eyyubi, Mehmet Akif mahalleleri, 1. Organize'nin tamamı ve Horozluhan mahallesinin bir kısmına enerji verilememektedir.

Karatay; Karatay ilçemizde Çengelti enerji nakil hattının zarar görmesinden dolayı Ortakonak mahallesi ve Kesenci Sanayi Sitesi enerjisizdir. Yarma, Doğuş, Mezbaha, Erler, Bakır Tolu, Hayrıoğlu, Göcü, Karakaya, Ovakkavağı mahalleleri enerji nakil hatlarında direk yıkılması ve tel kopukları nedeni ile enerji verilememektedir.

Selçuklu; yukarı Pınarbaşı, Aşağı Pınarbaşı, Sarıcalar, Çaltı, Çandır, Hızma, Yükselen, Ardıçlı, Bağrıkurt, Bahçecik, Meydan, Dağdere, Kınık, Çaldere ve Güvenç mahallerine direk yıkılmaları ve iletken kopmaları nedeni ile enerji verilememektedir.

Kadınhanı; Konurören, Mahmudiye, Düver, Hacıhüyükler ve Avşarlı mahallerine direk kırılması ve iletken kopması nedeni ile enerji verilememektedir.

Seydişehir; Aşağıkaraören Mahallesi, Muradiye-İncesu-Kuran, Kumluca-Başkaraören-Ketenli, Uluören, Çataloluk, Taşoluk Yaylaları-Ortakaraören Sayalı, Namza, Zobuçimen Yaylaları - Gevrekli Musluk Yaylası iletken kopmaları ve direk yıkılmaları nedeni enerjisizdir.

Hadim; Göksu HES TM’nin fider5-fider6 çıkışında hat üzerinde oluşan kar yükünden dolayı iletken kopması nedeni ile Beyreli, Bolat, Bağbaşı, Kaplanlı mahalleleri ile Bolat, Bolay, İsaklı, İspatlı, Keşefli, Aliefendi Yaylaları'na enerji verilememektedir.

Yukarıda belirtilen enerji verilemeyen bölgelerle ilgili olarak tüm arıza ve tesis ekiplerimiz aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte olup, enerjisiz bölgeler en kısa sürede enerjilendirilecektir.

Değerli kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ)

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum