Konya'nın vizyonu değişiyor

Konya'nın vizyonu değişiyor

Konya Ticaret Odası ve MEVKA işbirliğinde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Merkezi projesi, yapılan imza töreniyle hayata geçirildi. Proje nitelikli eleman eksikliği sorununa çözüm bulacak

Konya Ticaret Odası VİP Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, KTO Meclis Başkanı Ahmet Arıcı, KTO Yönetim Kurulu Üyeleri, Mesleki Eğitim Merkezi Proje Komisyonu Üyeleri ve MEVKA yetkilileri katıldı. Konya Ticaret Odası ve MEVKA işbirliğinde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Merkezi projesi, yapılan imza töreniyle hayata geçirildi. İmza töreninde konuşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Mart ayında temeli atılacak Mesleki Eğitim Merkezi projesinin, 18 ayda tamamlanacağını söyledi.

Konya Ticaret Odası’nın, Konya’nın 2023 vizyonu için hazırladığı projelerden bir tanesini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Ülkemizin en büyük sosyal sorunlarından olan işsizliğe çözüm bulmak için Oda olarak en önemli projelerimizden olan Mesleki Eğitim Merkezi projemizin MEVKA ile sözleşmesinin imza töreni için bir araya geldik. Projemize desteklerinden dolayı, Konya Büyükşehir Belediyesi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne teşekkür ediyorum. Mesleki Eğitim Merkezi Proje Komisyonu Üyelerimize de ayrıca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ekonomik gelişme ve kalkınma için, nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin ve bilgiyi kullanmanın şart olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Artık el becerisine ya da beden gücüne sahip kişilerden daha çok; bilgiye ulaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, yorum yaparak ortaya çıkan problemlere çözüm üretebilen bir teknik eleman modeline ihtiyaç vardır. Asıl olan, insanımıza diploma değil, meslek edindirmektir. Ülkemizin ve şehrimizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin yolu ekonomik kalkınmadan, ekonomik kalkınmanın yolu da mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir” dedi.

MESLEKSİZ NÜFUSA NİTELİK KAZANDIRMALIYIZ

Konya’da yüzde 5’e yakın işsizlik varken, sanayimizin uygun eleman bulmakta sorun yaşadığını görmekte olduklarını belirten Öztürk, “Bu durum eğitim ve istihdam köprüsünün kopuk olduğunu, işsizlikten çok mesleksizlik sorunu yaşandığını göstermektedir. Bu sorunun temelinde ise insan değil sistem sorunu yatmaktadır. Yanlış eğitim politikalarıyla işsiz nüfustan faydalanamıyoruz. Bugün 4+4+4 sistemiyle sorunun çözümü için büyük bir aşama kaydedildi. Fakat oluşan mesleksiz nüfusa nitelik kazandırmak zorundayız. Yılda 1 milyon gencimize istihdam oluşturma zorunluluğumuz bulunmaktadır. Sadece Konya’nın değil Türkiye’nin problemi olan nitelikli eleman sorunu 2023 Türkiye’sine giderken çözülmesi gereken en önemli problemlerden biridir. Ülkemizde genç nüfus; iyi eğitildiği, gerekli bilgi ve beceri ile donatıldığı takdirde bir avantaj olabilir. Sürdürülebilir ve yüksek oranlı büyüme için işgücümüze iş dünyasının talepleri doğrultusunda beceri kazandırabilmeyi başarmak zorundayız” diye konuştu.

KONYA İŞ HACMİNİN BÜYÜK OLDUĞU BİR MERKEZ OLACAK

Konya'yı sektörlerin iş hacminin büyük olduğu önemli bir merkez haline getirileceğine de değinen Öztürk, konuşmalarına şu ifadeleri de ekledi: “Mesleki Eğitim Merkezi, Konya'nın öne çıkan sektörleri olan toptan perakende ticaret, imalat, inşaat ve ulaştırma depolama sektörlerinin yanı sıra diğer sanayi ve hizmet sektörlerini geliştirecek, bölge ve ülke çapında çok ayrı bir konuma gelecektir. Sektörel alanlarda üretim ve hizmet standartları yükselecektir. Merkez ile hali hazırda meslek sahibi olan iş gücü mesleki gelişimini sağlayıp, mevcut işsiz potansiyeli meslek edinip sonuçta nitelikli iş gücü elde edilecektir. Bununla beraber bölgede yaşayanların sosyoekonomik gücü artacaktır. İnşa edilecek Eğitim Merkezinin binasında 28 derslik, toplam bin 500 metre kare Atölye alanı ve 5 Bilgisayar Laboratuvarı olacak. Merkezde yılda bin 500 kursiyer 50 bin saat eğitim alacak. Mesleki eğitim merkezi ile birlikte 130 kişi kapasiteli 4 bin 600 metrekare Konaklama Merkezi de yapılacak. Konaklama Merkezimizde ayrıca Spor Salonu ve Konferans Salonu da hizmet verecek.” Program yapılan imza töreniyle son buldu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.