Emre Özgül

Emre Özgül

Konya'nın trafik terörü

Konya'nın trafik terörü

“Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım” gibi manidar bir sözün, bu dönemde pek de geçerliliği kalmamış.

**

2 milyonu aşkın bir nüfus. Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük ili Konya'da; yollar, artık trafik terörüne emanet edilmiş. Geniş yollar, paylaşılamaz duruma getirilmiş.

**

Trafik terörü, alarm vermeye devam ediyor. Zamanla yarışan ve can taşıyan bazı minibüs şoförleri, TIR'cılar, motorcular... Patlamaya hazır canlı bomba gibi. Bu bombanın ne zaman ve nerede patlayacağını, kime ne kadar zarar vereceğini sürücüler kestiremiyor.

**

Trafiğe çıkmak artık gerçekten çoğu yaya ve sürücü için eziyet haline gelmiş. Konya trafiğinden canı yanmamış kimse yoktur sanırım.

**

Konya'da her gün neredeyse onlarca trafik kazası yaşanıyor. Bu kazalarda ağır maddi ve manevi kayıp yaşanıyor. İhmal, onlarca hayata ateş düşürüyor.

**

İnsan canı ne kadar da ucuzlamış. Bizlere emanet olarak verilen canın ne yazık ki hiç kıymeti kalmamış.

 

                                 KONYA TRAFİĞİNİN OLMAZSA OLMAZLARI

Makas atmak, drift ve patinaj çekmek, kasksız trafiğe çıkmak, sürücüler tarafından hakarete uğramak, ulaşım aracına biner binmez beddualar ve küfürler etmek yani kısacası tüm bunlar; Konya trafiğinde istediğiniz an görebileceğiniz senaryolar. Toplumla özdeşleşmiş şeyler. Yadırganmıyor.

**

Toplu ulaşım araçlarında çekilen rezaletler, yine olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. İnsanların birbirlerinin sırtında yolculuk yapmaları, istedikleri yerde inememeleri, saatlerce araç beklemeleri kulaklarının pasının güzelim araç kornaları ile silinmesi! Daha hangi birini sayayım. Bunlar bizim bizzat yaşadığımız gerçekler.

**

Yolcular, yetkililerden bu konuda yardım bekliyormuş. Daha yolun yarısındayız, lakin sabrımız kalmadı diyormuş.

**

17 Nisan tarihinde Konya'nın trafiği ile ilgili yazdığım köşe yazımda da aynı sıkıntıları dile getirmiştim. Üzerinden yaklaşık 4 ay geçti. Sorun yine aynı. Azalmadı aksine arttı.

**

Bu sessizlik sürer. Sıkıntılar, çözüme kavuşmaz. Yetkililer ise “Saldım çayıra mevlam kayıra” der.

**

Ben yine de söyleyeyim. Siz siz olun tedbirsiz trafiğe çıkmayın. Trafikte saygılı olun. Kurallara uyun, uymayanları uyarın.

**

Geçtiğimiz gün İstanbul Yolu'nda seyir halinde iken bizi arkadan sıkıştıran ve hayatımızı tehlikeye atan TIR şoförüne de buradan selamlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR