Konya'nın projeleri gecikmeyecek

Konya'nın projeleri gecikmeyecek

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, il ve ilçe kaymakamları, bölge müdürleri, daire başkanları ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda Konya'nın yatırımları değerlendirilerek, 2016 yılının faaliyet raporu okundu. Toplantıda konuşan Vali Canbolat, konuşmasına 15 Temmuz gecesi yaşanan askeri darbe girişimini kınayarak başladı. “Paralel devlet yapılanmasının memlekete verdiği zararı ve Türkiye'ye reva gördüğü muameleyi, Yunanlar bile yapmazdı” diyen Canbolat, “İsrail bile bunu yapmazdı. Bu girişimi şiddetle kınıyoruz. Memleketimizde şehit olanları rahmet ve minnetle anıyoruz. İl koordinasyon kurumlarının yaptıkları toplantılar,  birimler arası koordinasyonu gerektiren işlerin koordine edilmesi maksadı ile yapılan toplantılardır. Yatırım kurumlarının 2016 verilerine göre bu yıl bin 62 yatırım projesi mevcut durumdadır. Bu projelerin yatırım miktarı toplamda 12 milyar 668 milyon TL'dir. 114 proje bitti, 744 projenin çalışmasına devam ediliyor, 129 proje ihale aşamasında ve 75 projeye de henüz  başlanılmadı. Çalışmaları başlamayan projelerin etüt ve kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.  Projelerin sektörel dağılımı şu şekildedir, “100 proje tarım,  4 proje maden 31 proje enerji, 240 proje ulaşım, 237 proje eğitim, 14 proje sağlık  diğer alanlardaki projeler ise 400'e yakındır. Bütün kurum ve kuruluşlar, üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir. Hiçbir proje ve yatırımda gecikmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetlerinden bahseden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca da tüm ilçe merkezlerinde Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan, ana cadde ve tarih caddelerin yapım ve düzenleme çalışmalarının devem ettiğini söyledi.

Şehir ve ilçelerdeki su ve kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Kılca, şunları kaydetti: “Tarihi eserlerin restorasyon çalışmaları var. Çeşitli büyüklükte parklar inşa ediliyor. Temalı park yapımına önem veriyoruz. Mevlana Caddesi hizasından Mevlana Türbesine kadar olan yerde düzenleme çalışmaları son hızla yapılıyor.”

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.