Konya'nın ödüllü ilk haber sitesi: Merhaba Haber

Konya'nın ödüllü ilk haber sitesi: Merhaba Haber

Merhaba Gazetesi Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yerel medyanın gelişimine katkı sağlamak ve basında kaliteyi yükseltmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği '30. Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda haber sitesi dalında Türkiye 2.'si oldu

Uzun yıllar boyunca medya sektöründe hizmet veren ve yaşanan gelişmelerden vatandaşı anlık haberdar eden Merhaba Gazetesi, başarılara imza atmaya devam ediyor. Daha önceki yıllarda düzenlenen yarışmalarda da ödüle layık görülen Merhaba Gazetesi, bu yılı da boş geçmedi. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Yerel Medyayı Özendirme Yarışması'nda haber sitesi dalında Türkiye ikincisi olarak, Konya'da bir ilki gerçekleştirdi.

mesut-turan.jpg

Mesut Turan

İnternet Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü'nü Mesut Turan'ın yaptığı Merhaba Haber (merhabahaber.com) internet sitesi, Konya'nın ilk ödüllü haber sitesi unvanını aldı. Merhaba Gazetesi, daha önceki yıllarda düzenlenen yarışmalarda da pek çok ödüle layık görülmüştü. Gazetemiz bu yıl ki ödülünü ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek tören ile alacak.

RECEP ÇINAR: BU ÖDÜLÜ HAK ETTİK

 

fireshot-capture---konya-merhaba-gazetesi---konya-haberleri,-konyad_---http___www.merhabahaber.com_.jpg

HABER DALINDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken'in 2014 yılında yaptığı bir haber Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen bir yarışmada ödüle layık görülmüştü. Merhaba Gazetesi’nin yerel medya ödüllerinde aldığı bu ödül büyük ses getirmişti.

yerel-medya-671.jpg

MERHABA SPOR'DA DA BÜYÜK BAŞARI

Merhaba Gazetesi spor alanında da kendini ispatladı. Merhaba Gazetesi Spor Editörü Ferhat Türkoğlu, 2015 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)'nin düzenlediği “TSYD – Tivibu” yarışmasında sayfa tasarımı dalında birincilik ödülünü almaya hak kazanmıştı. Türkoğlu, Ödülünü ise Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in elinden almıştı. Ulusal ve yerel birçok gazetenin ödül aldığı gecede alınan bu ödül ile Merhaba Gazetesi Konya'yı yine başarı ile temsil etmişti.

1-(1).20150525093159-001.jpg

MİZANPAJ DALINDA TÜRKİYE DERECESİ

2014 yılında Merhaba Gazetesi Sayfa Editörü İbrahim Başcı, mizanpaj dalında ödüle layık görülmüştü. Seçici kurul, 27 Kasım 2013 tarihinde Merhaba Gazetesi editörlerinden İbrahim Başcı’yı mizanpaj dalında ödüle değer bulmuştu. Konya'nın köklü gazetelerinden Merhaba, aldığı ödüllerle Konya ve Türkiye'deki köklü yerel gazetelerin önüne geçmesiyle, iddialı bir gazete olduğunu ortaya koymuştu. 

img_6754.jpg

MERHABA'YA MAKALE DALINDA ÖDÜL

BYEGM'nin 2014 yılında düzenlediği Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda Merhaba ödül almıştı. Dönemin Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan makale yorum dalında ödül almıştı. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)'nin 94. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda, ‘Konya Sanayisi'nin Çekleri' yazısıyla makale yorum dalında ikinci olan Kerem İşkan, ödülünü Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'in elinden almıştı.

2-034.jpg

BAŞARI GELENEK HALİNE GELDİ

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Yerel Medyayı Özendirme Yarışması'nda ‘Merhaba Haber’ sitesinin kazandığı ödül ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Merhaba Gazetesi ekibini tebrik etti. Ekibinin birlikteliğinden memnun olduğunu dile getiren Çınar, şunları kaydetti: “Birliktelik ruhu, başarıyı kaçınılmaz yapar. Kurumumuzda herkes bireysellikten sıyrılmış ve kendini kurumun başarısına adamıştır. Amacımız, vatandaşlarımıza doğru bilgiyi vermek. Bu anlamda eksiklikleri dile getirerek, toplum ile bir bütün içinde olmak. Yıllardır Konya'ya ve Konyalı hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Bizi bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yıllarda da gelenek haline getirdiğimiz başarımızı sürdürmeyi arzuluyoruz.”

‘GAZETECİLİK YAPIYORUZ’

Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken de yaptıkları çalışmanın bir ekip işi olduğunun altını çizerek, “Ekip arkadaşlarımızla birlikte doğru ve tarafsız haberi okuyucularımızla, takipçilerimizle anında buluşturmayı ilke edindiğimiz gazetemiz ve internet sitemizin Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Yerel Medyayı Özendirme Yarışması'ndan ödülle dönmesinden son derece mutluyuz. Konya’da ve bölgemizde ilkleri gerçekleştirdiğimiz internet sitemiz, verilen emeklerin ve özverinin karşılığı olarak bu önemli yarışmadan ödülle döndü. Gazeteciliğin etik değerlerinin yozlaştırılmaya çalışıldığı bu dönemde ‘Gazetecilik yaparak’ bu ödülü hak ettik” şeklinde konuştu.   

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum