Konya’nın modern tesisi Eczacılar Odası

Konya’nın modern tesisi Eczacılar Odası

Konya’nın önemli semtlerinden Meram-Yaka Caddesi üzerine inşaa edilen Konya Eczacılar Odası binası, modern görünüşü ve içerisinde barındırdığı yerlerle semti süsleyerek vatandaşların büyük beğenisini topluyor

Türkiye’nin en eski eczacılar odası olma özelliğine sahip olan ve Konyalı işadamı Ahmet Keleşoğlu’nun büyük desteği ile yapılan odada, toplantı salonları, kafeterya gibi birçok tesis bulunuyor.
Odanın yapım süreci ve özellikleri hakkında bilgiler veren Konya Eczacılar Odası Başkanı Tevfik Göçer, oda binasının örnek bir bina olduğunu söyledi.
Göçer, “Konya Eczacılar Odası Türk Eczacılar Birliği ile birlikte kurulmuş, Türkiye’nin en eski odalarından bir tanesidir. 1956’da kurulmuştur. Daha sonra bölgedeki eczacı abilerimizin, ablalarımızın katkılarıyla Konaltaş İşhanı’nda 4. katta bir büro tutularak oda faaliyetleri başlatılmış. Orada büro sayısı artıralarak faaliyetleri devam etmiş. Tabi trafik sorunun olması, büronun 4. katta olması, bizde de yoğunlukla bayan eczacıların olması sebebiyle biz yönetime geldikten sonra kafamızda yer alalım, iyi bir yer yaptıralım düşüncesi vardı. Bununla ilgili araştırmalarımız devam ederken 2007 yılında şu an içinde bulunduğumuz arsayı beğendik ve aldık. Konya’nın değerli yerlerinden bir tanesi. Buraya güzel şeylerde yaptırabiliriz dedik. Tabi bütçemizde fazla yoktu. Araştırma yaptık, Türk Eczacılar Birliği’nden borç istedik, birikmiş parayı koyduk ve öyle alabildik arsayı. Sonra borçlarımız bitirdik ve arsa kendimizin oldu” dedi.
Odanın inşaasında en büyük desteğin işadamı Ahmet Keleşoğlu’ndan geldiğini ifade eden Göçer, “Buranın inşaatı ile alakalı projeler araştırdık. Bu süre zarfında üyelerimizden aidat toplayarak para biriktirdik. Neticede güzel bir proje çizdirdik. Bu proje ile sayın Ahmet Keleşoğlu’na müraacat ettik. Konya’nın önemli işadamlarından hayırsever bir insan kendisi. Konya’da bir eseriniz olsun, sizinde isminizi koyalım dedik kendisine. Oda okey verdi ve binanı inşasını yapmayı kabul etti. Dekorasyonu kendimiz yaptık. Gerçekten çok kısa sürede inşasını tamamladılar. Bizde peyzajı, düzenlemesi, dekoru, tesisatlarını yaptık. Geçen yılın sonunda faaliyete geçirdik. Oda binası Türkiye’de örnek bir oda oldu. Madem böyle güzel bir oda oldu, güzelde bir açılış yapalım dedik. 3 Mayıs 2013 tarıhinde 40’a yakın oda başkanı ve çok sayıda protokol üyesinin katılımı ile odamızı dolu dolu bir şekilde açtık. Hoş bir açılış oldu” diye konuştu.
Odanın teknik özellikleri hakkında da bilgiler veren Göçer, “Binamızın dışı modern bir şekilde tamamlandı. Yandaki arsayı da alarak otopark sıkıntımız çözdük. Burada kafetarya bulunuyor, toplantı salonumuz var, organizasyonlarda kullanılabilecek güzel bir bahçemiz var. Burası önemli toplantılara ev sahipliği yapabilecek nezih bir tesis oldu” ifadelerini kullandı.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.