Konya’nın manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri anıldı

Konya’nın manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın manevi önderlerinden Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini anma programı düzenleyerek binlerce kişiyi iftarda buluşturdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Konya'nın manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini anma programı düzenledi. Sarayönü İlçesi Ladik Çalıbağı mevkiinde binlerce davetlinin katılımıyla düzenlenen anma programı Medeniyet Okulu İlahi Grubunun söylediği ilahiler ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Ladik İmam Hatip Ortaokulundan iki öğrencinin Ladikli Ahmet Hüdai'nin yazdığı bir şiiri okuması ve hayatının anlatılması ile devam eden programda Abdurrahman Büyükkörükçü Hocaefendi Ladikli Ahmet Hocanın hayatından örnekler anlattı.

Programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu tarz anma buluşmalarının Allah dostlarının yolunda olma gayretinin bir neticesi olduğunu belirterek, Ladikli Ahmet Efendi'nin Konya'nın mana yıldızlarından biri ve İslam ümmetinin yüz akı büyüklerinden olduğunu ifade etti. Her yıl geleneksel hale gelen anma programının hem güzel bir buluşmaya, rahmete, berekete hem de yeni nesillere ve insanlara bir mesaja vesile olduğunu belirten Başkan Akyürek, "Bu programlar kimleri örnek almamız, kimleri önder olarak seçmemiz noktasında da bizlere birer uyarı vazifesini de yapmış oluyor. Cenab-ı Hak salih insanların yolundan bizleri ayırmasın ve onlara hizmet etmek nasip etsin" diye konuştu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, her yıl olduğu gibi bu yıl da programı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da, vatandaşları bir araya getiren böyle güzel anma günlerinin birlik ve beraberliğe vesile olduğunu belirterek, Ladikli Ahmet Hüdai'yi anma programını düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, binlerce davetli kurulan iftar sofralarında hep birlikte iftarlarını açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.