Konya’nın en büyük Türk bayrağını dikti!

Konya’nın en büyük Türk bayrağını dikti!

Ömer Faruk Dursun isimli bir işadamı köyüne Konya’nın en büyük Türk bayrağını dikti. Altınekin Hacınuman Mahalleli Ömer Faruk Dursun, Giymir Yaylası’nda bir tepe üzerine dikilen bayrağı 15 Temmuz Şehitleri anısına yaptırdığını açıkladı.

Ömer Faruk Dursun isimli bir işadamı köyüne Konya’nın en büyük Türk bayrağını dikti. Altınekin Hacınuman Mahalleli Ömer Faruk Dursun, Giymir Yaylası’nda bir tepe üzerine dikilen bayrağı 15 Temmuz Şehitleri anısına yaptırdığını açıkladı. 8 metre en ve 12 metre boyunda olan Türk bayrağı 96 metrekare büyüklüğü ile bölgedeki tüm köylerden görüküyor.

2-007.jpg

HER YERDEN GÖRÜNSÜN İSTEDİK

“Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diyen Dursun, “15 Temmuz tarihinde ülkemiz kara bir gün yaşadı. Bu günde milletimiz bir destan yazdı. Unutulmaması gereken bir gün. O geceyi unutturmamak adına, şehitlerimizin anısına köyümüze, memleketimize şehit kanları ile oluşmuş al bayrağımızı dikmeyi düşündük” dedi. Bayrağın 30 metrelik bir tepe üzerinde 30 metrelik bir direk monte edilmesi ile yapıldığını belirten Dursun, şöyle konuştu: “Asılan bayrak toplamda 60 metre yükseklikte bir konumda. Her yerden görükmesini istedik. Konya’da yaptığımız araştırmalarda daha büyük bir bayrak göremedik. Allah bu vatanı bayraksız, minareleri ezansız bırakmasın. Bu projeye öncülüklerinden dolayı dostlarıma, montaj aşamasında yardımlarından dolayı Giymir Köy halkına teşekkür ediyorum.”

3-010.jpg

YER GÖSTERİLİRSE DESTEĞE HAZIRIZ

Konya şehir merkezinde vatandaşların ‘simge olacak büyük bir bayrak’ talebi ile ilgili de konuşan Dursun, “Köyümüze diktiğimiz bu bayrak umarız ki bir örnek olur. Konya’da da böyle bir bayrağa ihtiyaç var. Yetkililer bunu göz ardı etmesin. Eğer yetkililer merkezde böyle büyük bir bayrak yapımı için yer gösterirlerse biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

6-002.jpg1-008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum