Konya'nın algısını güçlendirmeliyiz

Konya'nın algısını güçlendirmeliyiz

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası'na konuk olan AK Parti İl Başkanı Musa Arat, “Ortak akılla hareket ederek şehrimize birlikte hizmet etmeliyiz. Özellikle Konya'nın algısını güçlendirmeliyiz” dedi

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası'nın bu ayki konuğu AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat oldu. Musa Arat, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut, Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Sayfa Editörü İbrahim Başçı, Muhabir Mehmet Akif Sütçü, Halid Şen, Berkhan Parlak, Hamza Mansor ve Spor Editörü Ferhat Türkoğlu'nun sorularını yanıtladı.

DAVUTOĞLU KONYA İÇİN FIRSAT

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası'na konuk alan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, seçim süreci, Konya'nın sorunları, aday adayları ve birçok önemli konu hakkında Merhaba ekibinin sorularını yanıtladı. Seçimlere az bir süre kala saha çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu partimizin üstünde tutarak, alanlara Ahmet Davutoğlu'nu ön planda tutarak çıkacağız. Konya, bu fırsatı geri çevirmeyecektir” dedi.

1-(1).20150310132630.jpg

ANKARA'DA GÖRÜNCE GURURLANDIM

Merhaba Arapça'yı Ankara ziyareti sırasında Bakanlıklarda gördüğünü ifade eden Arat, “Konya'dan çıkmış bir gazeteyi Ankara'daki önemli kurumlarda görünce gururlandım. Bu konuda Allah yolunuzu açık etsin. Konya'nın adını duyuran böyle çalışmaları her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Rifat Tankut: *Sanayide metal yorgunluğu diye bir tabir var. Konya bürokrasisinde bir yorgunluk hissediyor musunuz. Bu konuda bir çalışmanız var mı?

Bu söze tamamen katılıyorum. Siyasette uzun süre bir noktada kalma yorgunluk getiriyor. Bir rotasyon anlayışı gelişti son zamanlarda. Ben şuna bağlıyorum. Türkiye'deki kişi başına düşen milli gelir 2 bin dolarlardan, 10 bin dolarlara çıktı. Burada motive olmuş bir millet üretmeye başladı. Bu derecede de tüketim oluştu ve tıkanıklık oluştu. 12 bin dolara da şu an zorlanıyor. Konya'nın 2023'teki ihracat hedefi 15 milyar dolar. Şu anda 1 buçuk milyar dolar ihracatı var. Bu hedefi geliştirmek için heyecana geliştirilmeli. Konya için de yenilenme gerekiyor. Buna inanıyoruz. Yakın bir zamanda bunun meyvesini alacağız.

11 YIL SONRASI İÇİN ŞÜPHELİYİZ

*Kerem İşkan: 2011 yılındaki seçimlerde de yönetimdeydiniz. Bu yıl ki seçimlere göre aday adaylığı sürecini karşılaştırır mısınız? MEDAŞ'la ilgili de eleştiriniz oldu bunu da değerlendirir misiniz?

-Geçmiş dönemde 170 olan aday adayı sayısı şu anda 106. Kadın ve özürlü sayısında artış var. Bir de Başbakan'ın Konyalı olmasıyla birlikte özel bir ilgi var. Biz bu aktif hayata alıştık, alıştırıldık. Bize de çok iyi ve güçlü bir teşkilat devraldık. Ahmet Sorgun beye çok teşekkür ederiz.

Ben kişisel olarak 3 yıl boyunca MEDAŞ'ı takip ettim. İl Başkan Yardımcısı olarak da ilgilendim. İlk zamanlarda hiç bilgi gelmiyordu. Onların kazançlarına da saygı duyuyorum. Geldiğimiz nokta da iki şey bizi ürkütüyor. Birincisi halkla ilişkiler politikaları, ikincisi de Konya'nın geleceğine yönelik durumu. Çünkü bu kurum özelleştirilmedi 11 yıllığına kiralandı ve bu sürenin sonunda kurum yine Konya'nın olacak. 11 yıl sonra bu haliyle Konya'nın enerji dağıtım noktalarının kullanabilirliğinden şüpheliyiz. Bunun kavgasını veriyoruz. Basınla paylaşılamayan iki toplantı yaptık. Vali beyin başkanlığında, milletvekilleri, odalar, Büyükşehir Belediye Başkanı toplantıla katıldı. Karşılıklı inatlaşma yüzünden BÜSAN'ın enerji ihtiyacı karşılanamıyor. Şu anda Vali Bey'in başkanlığında bir kurul kuruldu. Sekreteryalığını KTO'ya üstleniyor. Burada çözüme yönelik çalışmalar ve kararlar alacağız. MEDAŞ'ı takip etmeye devam edeceğiz. Özellikle tarım kesimine çok yanlış politikaları oldu. MEDAŞ'tan hiçbir şekilde yazılı bir cevap alınamıyor. Yüzlerce alınmış kararlar ama bir sonuç alınmıyor. Doğru olduğuna inandığımız her şeyin arkasında duracağız.

1-(3).20150310132642.jpg

*İbrahim Büyükeken: Konya'nın trafik, ulaşım ve hava kirliliği gibi belli başlı sorunları var. Bu sorunların çözümü ile ilgili yerel yönetimlerle istişare yapıyor musunuz?

-Yerel yönetimlerle ilgili her zaman görüşmeler yapılmıştı. Bunları aynı şekilde devam ettireceğiz. Konya'nın gıda üretimindeki stratejik konumu göz ardı edilmemeli. Konya bir tarım havzasıdır ve gıda insanlar için zorunluluktur. Bundan dolayı tarımın daha fazla gelişmesine yönelik çalışmalar sağlıyoruz. 800'e yakın iş adamı ile görüşmeler yapıyoruz. Ortak akılla neler yapabiliriz bunu konuşuyoruz. Konya'nın sorunlarını biliyoruz ve derli toplu toplantılar düzenleyerek, bir araya getiriyoruz. Birçok Avrupa ülkesinde araçlar şehir merkezine giremiyor. Toplu taşıma kullanıldığı için de trafik sorunu çözülüyor. Otopark ücretleri bundan dolayı alınıyor. Konya'da da buna benzer çalışmalar yapılıyor. Otopark ve ulaşım sorunu uzun vadede çözülecek sorunlar. Belediye de kamu görevi görüyor ve bu konuda art niyet aramıyor.

KURGU AHMET DAVUTOĞLU OLACAK

*İbrahim Başcı: Son 3 seçimlerde AK Parti oylarını artırdı. Bu dönemdeki seçimlerde yeni hedefleriniz nelerdir?

-Bunun önemini biliyoruz. Başbakan artık Konyalı. 5 yıl da Selçuklu da meclis üyeliği yaptım ve 10 yıldır parti içerisindeyim. Seçimlerde kurgumuz Ahmet Davutoğlu olacak. Alanda profesyonel çalışmalar devam ediyor. Köyler mahalle oldu ve beklenti arttı. Alana da Konya ve Ahmet Davutoğlu ile çıkacağız. Uzun yıllar sonra geçmiş bu fırsatı Konya geri çevirmeyecektir. Parti üstünde bir çalışma yapacağız. Hedefimiz 14 milletvekili çıkarmak olacak.

*Mehmet Akif Sütçü: Seçimlere 3 ay gibi bir kısa süre kaldı. Konya'nın sizden beklentisi ne yönde. Geçmiş seçimlere göre algı nasıl değişti?

-Bütün sınırlar Büyükşehir'e bağlandı ve sorunların çözümünde Büyükşehir'den beklenti arttı. Ben de kasabada doğdum büyüdüm. Onun için kasabaların sorunlarını yakından biliyorum. Özellikle kasabalarda; yol, kanalizasyon ve su şebekesi ile ilgili sorunlar var. Vatandaş acil çözüm bekliyor. Büyükşehir bunlarla ilgili planlarını yaptı. Bizim Konya dışında 800 tane mahallemiz var. 3 yıllık bir süreç belirlendi ve özellikle fiziki şartlarda eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmaları takip ediyoruz.

DİNDAR GENÇLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

*Halid Şen: AK Parti Konya dindar nesil söylemine uygun çalışmalar yapıyor mu? Bu konuda ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Bu soruya ilk olarak kişisel cevap vermek istiyorum. Benim hayal ettiğim seviyeye gelmeyen gençlik, aile ve kadın algısı bende hakim. O konuyu çok iyi dolduramadık. Dindar gençlik noktasında arkadaşlarımız çalışıyor. Fiziki anlamda kendini geliştirmiş; birkaç tane yabancı dil bilen, özünden kopmamış, yüksek lisans, doktora yapan gençlikle birlikte, Konya'nın sosyal yapısına uygun gençlik hayal ediyoruz. Gençlerimiz kendi içerisinde Ar-Ge faaliyeti yapıyor ve buna destek veriyoruz. Bununla ilgili yakın zamanda çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

1-(2).20150310132656.jpg

*Ferhat Türkoğlu: Spor camiasından birçok isim AK Parti camiasına girmeye çalışıyor. İl Başkanı olarak spor-siyaset ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Siyaset ile ülke yönetiliyor. Sporda manevi değerlere katkı sağlıyor. Ülkede spor ise futbol ile algılanıyor. Spor; oturan, yatan ya da sohbet ortamı oluşturan bir algıdan ziyade gençleri harekete geçirmeli. Kasabalarda da yeni tesisler açılıyor. Sporun bir hayat algısı olması gerektiği yönünde tedbirler alınıyor. Konya Türkiye'deki futbol yönetiminden de çok iyi. Türkiye'ye örnek olmalı. Konyaspor yönetimini de takdir ediyorum.

BAYANLARIN SAYISI ARTMALI

*Berkhan Parlak: Seçimlerde bayan milletvekili adayında değişiklik olacak mı? Bayan adayın artacağı yönünde beklenti var mı?

-Benim 7 kız kardeşim, 4 tane de kızım var. Bundan dolayı bayan adayının artışında arzum var. Ülke genelinde ve Konya'da da bayanların siyasete katılımı artacaktır. Örneğin; Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya pozitif bir ayrımcılık var ve bu olacaktır. Çünkü; geçmiş yıllarda bayanların üzerine taşıdığı yükün üstüne çıkıldı. Bunun her zaman karşısındayız. Ben bayanların siyasete girmesinden hiçbir mahsur görmüyorum.

*Hamza Mansor: Konya'da sığınmacıların sayısı her geçen gün artıyor. Siz bunlarla ilgili ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

-Konya'daki sığınmacılar bizim kardeşimizdir. 30 bindin fazla Suriyeli var. İnsanı yüzde 100 tatmin edemeyiz ama Konya bunlara sahip çıktı. Konya bu konuda üzerine düşeni yaptı. Hatta sığınmacıların sayası artarsa, nerelere yönlendirebiliriz şeklinde çalışmalarımız oldu. Sanayide Suriyeliler önemli bir açığı kapattı ve rekabet gücü ortaya çıktı. Kimse vatanından kopamaz. Bundan dolayı geriye dönüşlerde de büyük destek vereceğiz.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum