Konyalılar buluştu

Konyalılar buluştu

Konya Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) İstanbul Yenikapı’daki 5. Konya tanıtım günleri İstanbul’da yaşayan Konyalıları buluşturdu

Konya Milletvekillerinden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Ahmet Sorgun, Abdullah Ağralı, Hacı Ali Özdemir, Orhan Erdem, Eski Bakanlardan Ali Talip Özdemir, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, yönetim kurulu üyeleri, KONSİAD Konya, Antalya, İstanbul Anadolu Yakası Şubesi ve İzmir Şube Başkanları, Konya Büyükşehir Belediyesi dahil, Konya’dan 14 belediyenin katıldığı İstanbul Yenikapı’daki Konya Tanıtım Günleri Konyalıları buluşturdu. 12 Aralıkta başlayan Konya Tanım Günleri, 15 Aralık’ta sona erecek.

KONSİAD’IN ÇATISI KONYA’DIR

Konya Tanıtım Günlerinin açılışında konuşan KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, “Geçen sene bir iken, üç şubemiz daha eklendi. Avrupa’da ve dünya da iş adamlarımız nerede iş yapacaklarsa biz oradayız. Türkiye’nin her yerinde yapılanacağız. Nerede Konyalı varsa rahat bir alış veriş yapmalarını sağlamak amacındayız. İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ya teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldu. Sağ olsun. Var olsun. Eski Bakanımız Ali Talip Özdemir’e, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve Konyalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Avrupa da birkaç tane şube açabiliriz. Amacımız işadamlarımızın ihracatını arttırmalarına yardımcı olmaktır. Konya’daki hemşerilerimiz Konya ya gittiğimizde bizleri bağrına bastılar. Çok duygulandık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. KONSİAD’IN çatısı Konya’dır. Hiçbir kimseyi siyasi yapısı ve düşüncesinden dolayı dışlamadık. Hiçbir partinin de arka bahçesi değiliz. Partiler üstü bir anlayışımız vardır. Konya Tanıtım günlerinde bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimize ve İstanbul halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, ”Bugün KONSİAD’ın ev sahipliğinde birlik ve beraberlik içinde güzel bir gündeyiz. KONSİAD ‘a başarılarından dolayı teşekkür ederim. Hepimizin Konya’nın var olan değerlerini artırmak ve tanıtmak görevidir. Hz. Mevlana’nın 746. Yıl dönümü etkinliklerinden Konya’ya gelenlerin bu manevi hava içinde ayrılması temennimizdir. Konya Büyükşehir belediyemiz en çok oyu aldı 2 bakanımız var. Milletvekillerimiz var. En önemlisi de Cumhurbaşkanımız ve Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan Bey her zaman Konya’nın yanında oldu. Bu gün buraya KONSİAD’ın gücüne ve Konya’nın gelişimine katkı sunmaya geldik. Gayemiz Hazreti Mevlana’nın sevgi anlayışıyla kardeşliğimizin güçlü kılmaktır. Bizler Konya’nın değerlerini artırarak yolumuza devam edeceğiz. Konya tanıtım Günlerine Konya’da 14 Belediyemiz katılmış gerek Konya’dan, gerek İstanbul’daki Konyalıların buluştuğu bir gün oldu. Bizi burada buluşturan KONSİAD’a ve katılan hemşerilerime teşekkür ediyorum.”

Eski bakanlardan Ali Talip Özdemir, “Biz buraya Genel Başkanımız Kemal Çelik gel dediği için geldik. Hz. Mevlana bütün dünyaya gel diyor. Olduğun gibi gel diyor. Mesnevisinde sevgi ve muhabbette güneş gibi ol diyor. Hazreti piri bütün dünyayı Konya’ya çağırıyor. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İçinizden bir kardeşiniz olarak en kalbi duygularla sizleri selamlıyorum. Bir Konyalı olarak sizlerleler bir arada olmaktan mutluyum. Anadolu Selçuklu devleti başkenti Konya’dan, Osmanlı başkenti İstanbul’a hoş geldiniz KONSİAD’ın Genel Başkanı Kemal Çelik’e yürekten teşekkür ederim. Konya’mız büyük bir şehirdir. Gurbetteki Konyalıların gözü ve gönlü Konya’dadır. İlahi aşkın şehridir. Şehrimiz Konya için el birliği ve gönül birliği ile çalışıyoruz. Konya’nın çıtasını daha yukarı çıkartmak için el birliği ile çalışmaya deva edeceğiz “ şeklinde konuştu. Konya Milletvekillerinin konuşmalarının ardından, Konya Tanıtım günlerinin açılışını programa katılan protokol üyeleri birlikte yaptılar. Konya Tanıtım Günlerinin açılışında Sema Gösterisi, Konya Bozkır Kaşık ekibinin oyunları, Konya’dan katılan belediyelerin stantlarında Konya ve ilçelere yapılan hizmetlerin ve yöresel ürünlerinin tanıtılması programa katılanlar tarafından beğenildi.

HABER MERKEZİ

ak-parti-genel-baskan-yardimcisi-ve-konya-milletvekili-leyla-sahin-usta--konusurken.jpghaber-fiotolari--(1).jpgkonsiad-genel-baskani-kemal-celik--konusurken.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum