Konyalı yetimleri yalnız bırakmadı

Konyalı yetimleri yalnız bırakmadı

AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği, kurulduğu günden bu yana ümmetin emaneti olarak gördüğü yetim yavruları sevindirmeye devam ediyor.

Şehid Bahattin Yıldız Yetimhanesi’nden  Konya’ya gelen 90 yetime 2 günlük etkinlik düzenleyen AYDER,  Konyalı hayırseverlerin destekleri ile yetimlerin yüzünü güldürdü. AYDER Basın Koordinatörü Umut Çimen ‘’Bu yetimler bizlere ümmetin emanetidir.  Allah’a hamdolsun 90 yetim çocuğumuzu Konyamızda misafir ederek Konya halkının daima onlarla beraber olduğunu bir kez daha gösterdik’’ diye konuştu. Yetimlere düzenlenen etkinlikten kısaca bahseden Çimen, "Yetimlerimiz 2 gün boyunca misafirimiz oldu. İlk gün çeşitli hediyelerin verildiği, oyunların oynandığı ve nasihatlerin edildiği kardeşlik pikniğinde buluştuk. Daha sonra ise Konyalı hayırseverlerin destekleri ile yetimlerimize akşam yemeği vererek onların hayır dualarını aldık’’ diye konuştu.Konuşmasına şöyle devam eden Çimen, "İkinci günümüzde verilen sabah kahvaltısından sonra , yetimlerimizi giydirme programı düzenledik. Onların kıyafetlerini seçerken yüzlerinin nasıl güldüğüne ve mutluluklarına şahid olduk" dedi.

Yetimlerin ümmete emanet olduğunu söyleyen Çimen, "Yetimler hepimizin. Bunlara sahip çıkmak üzerimize bir görevdir. Yetimlerin Konya’da misafir edilmesine yardımcı olan, ve başlarını okşamak için gelip yanlarında bulunan Konyalı hayırseverlerden Allah razı olsun" diye konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.