Hâlid Şen

Hâlid Şen

Konyalı vatandaş neden dertli?

Konyalı vatandaş neden dertli?

Salı akşamları Kanal 42 televizyonunda ‘Basın Masası’ programında gazeteci dostumuz İbrahim Çiçekçi ile birlikte Konya gündemini değerlendirmeye çalışıyoruz. 3 haftayı geride bıraktık. Programı kurgularken Konyalı’nın sorunlarını nasıl daha iyi aktarabiliriz düşüncesinden hareketle Facebook ve Twitter’ı program içerisinde daha aktif kullanmaya karar verdik.

**

Geç denilebilecek bir vakitte (22.40) başlayan programımızın izlenip izlenmeyeceği, soru, görüş ve şikayet alıp almayacağımız endişesi ile başlayan program, konuklarımızın da katkılarıyla güzel bir hal aldı. Biz yayında zevk aldık, izleyicilerimizin de keyif aldığını umuyoruz. Yıllardır kamera arkasında haber yazan isimlerin bir anda canlı yayına çıkması kolay bir şey değil. İzleyicilerimiz heyecanımızı mazur görmüştür umarım.

**

Programda sahada birlikte çalıştığımız genç gazeteci arkadaşlarımızı ağırlamaya çalışıyoruz. Gazetemizde hazırladığımız dosyalardan seçtiklerimizi izleyiciye aktarıyor, vatandaşın derdini konuşuyoruz. Televizyonun ulaşabildiği kitle çok daha büyük. Bu biz gazeteciler için büyük bir imkan. Bu imkanı sağlayan Kanal 42 yönetimi adına Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Küçükgünay’a teşekkür ederiz.

**

İlk programla birlikte Facebook ve Twitter sitelerinde (basinmasası) açtığımız hesaplardan yoğun bir şekilde yerel yönetimi eleştiren iletiler aldık. Bir programda oturup sürekli yerel yönetimi eleştirel bir şekilde konuşmak hiç istemediğim bir şey. Güzelliklerden ve yapılan iyi işlerden de bahsetmek istiyoruz. Fakat vatandaş, ekranlarda sürekli yandaş yayın yapan TV kanallarından bıkmış. “Konya’daki elektrik kesintisinde anında twitter hesabından vatandaşı bilgilendiren Vali Yakup Canbolat Bey’i tebrik ediyoruz” konuşmasının ardından bile, “Teşekkürü tebriği bırakın vatandaşın derdini söyleyin” şeklinde mesajlar aldık.

**    

Gelen sorulara bakılırsa da vatandaşın en çok nelerden dertli olduğu hemen hemen anlaşılıyor. Trafik, ulaşım, Karatay’daki hava kirliliği, minibüsçüler, KONBELTAŞ, Suriyeliler, en çok şikayet alan konular arasında.

**

Vatandaşın derdini bu satırlardan, ekranlardan eklemeden, çıkarmadan aktarmaya çalışıyoruz. Sorulara bildiğimiz kadar yanıt veriyor, yetkili mercilerin duyması için ekranlardan aktarıyoruz. Umarız sorunlara duyarsız kalınmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR