Konyalı üsteğmen hain saldırıda şehit oldu

Konyalı üsteğmen hain saldırıda şehit oldu

Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği hain saldırıda Konyalı Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli şehit oldu

Şırnak'ın Uludere İlçesi Kuzey Irak sınırında bulunan Kanimasi Üs Bölgesi'nde arama tarama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte ağır yaralanan Konyalı Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli şehit oldu.

 img-20160530-wa0000.20160530085013.jpg

Şırnak'ın Uludere İlçesi Kuzey Irak Sınırı'nda bulunan Kanimasi Üs Bölgesi'nde arama tarama faaliyetleri sırasında PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte 31 yaşındaki Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli ağır yaralandı.Yaralı asker, bölgeye sevk edilen helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Üsteğmen Mehmet Düzenli kurtarılamayarak şehit oldu. Konya'nın Karatay İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Üsteğmen Düzenli'nin ailesinin Antalya'da yaşadığı öğrenildi. Güvenlik güçleri, bölgede PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

Kepez ilçesine bağlı Şafak Mahallesi 4277 sokakta yaşayan baba Sayit ile anne Anakadın Düzenli'ye acı haber, sağlık görevlileri eşliğinde Antalya Merkez Komutanı Piyade Albay Hakan Eroğlu tarafından verildi.

 

ŞEHİT YILDIZ BUGÜN KONYA'DA DEFNEDİLECEK

Şehit Düzenli'nin 3 kardeşi olduğu ve evli olmadığı öğrenildi. Şehidin naaşının bugün memleketi Konya'da ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi. Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada Şehit Üsteğmen Mehmet Düzenli'nin bugün İkindi Namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından KOnya' şehitliğine defnedileceği duyuruldu. Açıklamada şunlar kaydedildi: "29 Mayıs 2016 Pazar günü saat:17.00 sıralarında, Irak Kuzeyi Harekat alanında yürütülen görev kapsamında Kaniması/Kuzey Irak Üs Bölgesinde BTÖ mensupları ile çıkan çatışmada sol göğsünden yaralanması sonucu kaldırıldığı Şırnak Askeri Hasteende aynı gün saat 20.47’de yapılan tüm müdahalelere rağmen P.Ütğm Mehmet DÜZENLİ kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimizin cenazesi 30 Mayıs 2016 Pazartesi ikindi namazına müteakiben Konya Şehitliğine defin edilecektir. Şehidimize Allahtan rahmet kederli ailesine sabr-ı cemil diliyoruz. Programda değişiklik olduğu takdirde ayrıca duyurulacaktır."

LİSE ARKADAŞINDAN DUYGU YÜKLÜ MEKTUP

Şehit Düzenli'nin şehadetinin ardından Maltepe Askeri Lisesi'nden arkadaşı Kıdemli Üsteğmen İbrahim Yıldız'ın yazdığı duygu dolu mektup ise yürekleri dağladı. Üsteğmen İbrahim Yıldız'ın şehit arkadaşı için yazdığı mektup:

1999 yılı deprem sonrası İzmir'in yaz sıcağında  Maltepe Askeri Lisesinde sen 4048 ben 4049 apolet numarasını alınca kesişti kaderimiz seninle. Önce sıralarımız yanyana oldu sonra ranzamız altalta...Evcilerin gittiği, koğuşların boşalıp efkarların basıldığı soğuk bir cuma gecesinde hasta olup sayıkladığımda başımda dikildin sabah kadar, terimi silmek için yıkayıp yıkayıp getirdiğin mendil yoksun kaldığım ana şefkatinden çok öteydi ve revire götürmek için sabahı sabırsızlıkla bekleyişin sıla özlemi için bayram tatillerinde yazı tahtasına yazdığımız şafağın heyecanından öteydi. Geceleri acıkıp mutfağa kaçak gidip sabah kahvaltı hazırlayan işçilerin koyduğu boş peynir tenekelerinden ayıkladığımız peynirleri ekmeğin arasına koyup yemenin verdiği mutluluktu bizi çocuk yaşta Kocaman yapan. O Zamanlar Konya'nın bağrından kopmuş yiğit bir çocuktun, ne Zaman büyüdük? Ne zaman büyüdün de şehit oldun çocuk, ne Zaman büyüdün de Peygamber'e komşu oldun çocuk:( bizi affet çocuk, 3 ay sonra yüzbaşı olacaktın sen rütbelerin en büyüğünü aldın erken terfi ettin biz seni yalnız bıraktık...

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.